Salı, Aralık 18, 2012

Kobe Bryant Şut Atmayı Seviyor



Bilmediğimiz bir şey değil. Fakat onun için söylenen 'ball hog' lafı biraz canını sıkmış olacak ki Sixers maçı sonrasında basınla yaptığı 20 dakikalık söyleşisinde bu konuya epey yer vermiş. Son 3-4 yıldaki en iyi Kobe Bryant'ı izlediğimiz konusunda hepimiz hemfikiriz. Kobe'nin bu sezon zaman zaman 25-30 civarı şut atıp, takım arkadaşlarını hücumda olaya pek katmamasından dolayı bencil davrandığıyla ilgili konuşmalar ortaya çıkmıştı. Bu kadar iyi hücum ederken sorumluluk alması gayet normal, fakat son 76'ers maçı dışında işin savunma kısmında ciddi ciddi yatıyor. En çok eleştirildiği yön savunması zaten. Enerjisini hücuma saklıyor gibi.

Ancak Wizards ve Sixers maçlarında biraz değiştiğini gördük. Wizards maçında kötü şut attıysa bile takım arkadaşlarını oyuna sokabilmek için topu dolaştırmaktan vazgeçmedi. Sixers karşısında da aynı şekilde. Buna ek olarak savunmada daha ciddiydi. Skorerlik yanına ise söylenecek bir şey yok. Bir türlü içemediğim eski-ünlü Fransız şarapları gibi. Harika.

Her neyse, Sixers maçından sonra şöyle konuşmuş Bryant:

"Bencil olduğumu söyleyemem, sadece şutörüm. Şut atmayı pas vermeye tercih ediyorum, böyleyim işte. 30.000 sayıyı nasıl şut atacağınızı bilmeden elde edemiyorsunuz. Ben, her ne olursa olsun, şut atmanın bir yolunu bulurum. Bir maçta 30 şut yollamak basit bir şey değil. Bir sürü oyuncu en iyi şut pozisyonu için neler yapılması gerektiğini bilmiyor.

Şut atmak, sayı yapmak benim yaptığım iş. Süper kahramanların yaptığı gibi. Süperman uçar, Örümcek Adam'ın ağları var, Steve Nash iyi pas atar, ben ise şut atarım. Bazı günler şutlarım girer, bazı günler ise girmez. Dennis Rodman ribaundçu, Michael Cooper ise savunmacı olarak anılır. Ben ise şutör. Hepsi bu.


Dürüstçe söylüyorum,şut atmayı seviyorum. Nasıl gerçekleştiği sorun değil."