Cumartesi, Haziran 12, 2010

Onun Ayrı Bir Havası Var


Bazı insanlar doğuştan böyle.Doğuştan bir karizma vermiş yaradan.Boyu 1.63,kilosu aşmış gitmiş.Ama adamda bi klas var.İşte Diego Armando Maradona'nın bugün çekilen fotoğrafı.Elmas küpe,tesbih,takım elbise,beyaz sakallar..

Bosh Listesini Daralttı


Toronto'dan ayrılması gündemde olan Chris Bosh takım listesini daralttı.Toronto,Los Angeles,Miami ve New York'un içinde bulunduğu listede en belirleyici faktör ise ilginç olacak.Lebron James'in gideceği yere göre kararını vermesi beklenen Bosh'un,Lebron Cavs ile tekrar anlaşır ise Toronto'da kalmaya sıcak bakmadığı biliniyor.

Kupada Bugün


G.Kore 2-0 Yunanistan

Yunanistan'ın formülleri bu kez tutmadı.G.Kore çok rahat kazandı.Yunanistan'a artık yeni bir model gerektiği çok açık.


Arjantin 1-0 Nijerya

Arjantin etkili başlasa da sonra savunmada verdiği açıklarla golü yiyebilirdi.Kolay kazandıklarını söyleyemeyiz.Turnuva devamında performansları yükselmezse şampiyonluk adayları içerisinde yer almaları zor.
İngiltere-ABD 21:30
NOT: VUVUZELADAN N E F R E T EDİYORUZ

Bynum Bıçak Altına

Bynum ile ilgili bilgileri burada kısa bir süre önce paylaşmıştık.Bynum'dan ise bir haber daha geldi.5.maçta oynaması kesinleşen Lakers'ın pivotu finallerden sonra (temmuz başı gibi) bıçak altına yatacak.Ameliyattan sonra 2-5 hafta içerisinde de tekrar antrenmanlarına başlayabilecekmiş.

Günün Fotoğrafı


Porto Riko'dan İki Bomba !


Porto Riko milli basketbol takımı kadrosuna iki yıldızı katmayı düşünüyor.Porto Riko basketbol federasyonu başkanı Carlos Beltran,Udonis Haslem ve Michael Beasley'nin büyük annelerinin Porto Riko'lu olduğu bilgisinin ellerine geldiğini söyleyerek bu durumda iki yıldızın Porto Riko forması giymesinin legal olduğunu belirtmiş.Ancak bu bilginin doğruluğu henüz netleşmemiş.Bu ilginç haberdeki gelişmeleri takip edeceğiz.

Noah Bu Kez Formayı Alıyor


Fransa'nın Dünya Şampiyonası kadrosu belli olurken beklenen isim de kadroya dahil edildi.Vincent Collet'nin açıkladığı 24 kişilik aday kadroda Bulls'lu Joakim Noah'ı büyük ihtimalle Ağustos'ta izleyeceğiz.
Not : Resimde sevimli değil,itici.Kusurumuza bakmayın

Bynum Yüreklere Su Serpti


Bynum 4.maçta sadece 12 dakika süre alabilmiş,takımının mağlubiyetindeki en büyük eksik olarak gözükmüştü.Ancak 5.maç öncesi Bynum yaptığı açıklamada çekilen MR larda yeni bir darbenin bulunmadığını,iki gün sonrasında daha iyi hissedeceğini ve 5.maça hazır çıkacağını söyledi. Bildiğiniz üzere Bynum'ın finallerden önce sol dizi şişmiş ve engellenemediği gibi daha da şişmişti.

Rakocevic Saman Altından...


Rakocevic eski sayı kralı olduğu ACB (İspanya ligi) ye geri dönmek istediğini son yaptığı işle gösterdi.Rakocevic, Bilbao'dan bir residence kiralayarak kaçış planlarında ilk basamağı geçmiş gibi gözüküyor.

Celtics'de Hedef Allen


Celtics serbest kalacak oyuncusu Ray Allen'la tekrar anlaşmak istiyor.Ray Allen 35 yaşında ve kontratının son senesinde 19 milyon dolar kazandı.Boston tabii ki Ray Allen'a bu derecede büyük kontratlar önermeyecektir.Ray Allen'ın da uzun vadeli bir kontrata imza atacağını düşünmüyorum.3 sezonluk 6 milyon dolar civarı bi kontrat olabilir.

Ray Allen bencede kalırsa iyi olur ama takım da şaka maka çok yaşlandı.Yeni bi kan lazım.2010 Yaz döneminde öyle bir parça bulmak çok zor olmayacaktır.Büyük bir star alamazlar mı,gibisinden sorular duyar gibiyim.Şöyle diyim,Paul Pierce seneye 21 milyon dolar(Seneye son sezonu olcak ama opsiyon kendisinde,isterse bu sezon serbest kalabilir.Ancak kimse bunun olacağına ihtimal bile vermiyor)kazanacak.Garnett 19 milyon dolar,Rondo 9 milyon dolar kazanacak.Rasheed Wallace da 6 milyon dolar.Bu yüzden Ray Allen'a büyük kontrat gelmez düşüncesindeyim.

Finallere İlgi Büyük


Perşembe gecesi oynanan ve Boston'ın kazandığı maç inanılmaz bir ilgiyle izlendi.2004'Den beri en çok izlenen final serisi maçı oldu.Geçen seneki Orlando-Los Angeles serisinin 4. maçı %6 rating alırken,perşembe geceki maç %11 lik oranla izlendi.

BBL'de Günler Geçiyor

Beko Basketbol Ligi'nde hareketli günler başladı.Bunların hepsini tek bir seferde derleyelim

Ömer Aşık goes to... ?

Fenerbahçe'nin kadro dışı bıraktığı Ömer Aşık'a kancayı takan takım Galatasaray oldu.Eğer gerçekleşirse Fenerbahçe taraftarlarının içi acıyacaktır.

Efes'ten Yıldızlar Savaşı

Efes Pilsen kapatılma tartışması bir yana dursun transfer hareketlerine başladı bile.Gündemdekiler Terrell McIntyre ve David Andersen.

Efes'in Kaderi Çizildi

Şu anki yasa yürürlüğe girse dahi Efes Pilsen minimum 1 yıl daha devam edecek.Yani gelecek sezon Efes Pilsen'siz bir lig ve Euroleague izlemeyeceğiz.

Devşirilen Adam Belli Gibi

Dünya Şampiyonası için devşirilecek olan oyuncu belli oldu.Bu isim Preldzic olacak.İşlemler hızla sürüyormuş.

Trabzon'a Sırp Guard,KSK'ya Sırp Pivot

Medical Park Trabzonspor -> Vuk Radijoevic
Pınar Karşıyaka >Jovo Stanojevic

Cuma, Haziran 11, 2010

Fenerbahçe Ülker'de Yeni Dönem


2009-2010 sezonunun şampiyonu Tanjevic'ten boşalan koltuğa Hırvat Neven Spahija'yı getirdi.Avrupa'da yükselmeye başlayan bir koç Spahija.Umarız yükselişi burada da devam eder.

Seri 2-2 Oldu

Flashback:Derek Fisher



Lakers taraftarı için çok özel bir yeri var.Taraftarına her türlü duyguyu yaşatan adam:Fisher

Perşembe, Haziran 10, 2010

Aydın Örs Fenerbahçe'de


Aydın Örs Fenerbahçe'ye geri döndü.Yapacağı işi tam olarak anlamasamda,sanırım Teknik menejerlik yapacak,Ertuğrul Erdoğan'da antrenörlüğe devan edecek.Aydın Örs'ün Trabzonspor'la da adı anılmıştı.

Reebok'dan 25 Milyon Dolar


NCAA'de Kentucky forması giyen,2010 draftta 1 numara seçilmesi beklenen John Wall Reebok'la 5 yıllık 25 milyon dolara anlaştı.Wall Derrick Rose ve Russell Westbrook'a benzetiliyor.Geçtiğimiz sezon,draftın 1 numarası olan Blaker Griffin Nike'la 500 bin dolara anlaşmıştı.

Wall NCAA 'De Kentuck formasıyla 16.6 sayı 6.5 asist 4.3 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı.

Turkcell Super Lig



Bernd Schuster Beşiktaş'ta

Aslında bu haber epeydir var,sadece Beşiktaş'tan resmi açıklama gelmiyordu.Yıllık 2,5 milyon euro alcakmış Schuster efendi.Bakalım oyuncu getircek mi,Guti ismi gündemdeydi ama son zamanlarda o sesler azaldı biraz.



Stoch Fener'De

Galatasaray'ın uzun süredir peşinde olduğu Miroslav Stoch'ı Fenerbahçe kaptı.Daha 20 yaşında genç oyuncu.Hem de dünya kupasında forma giyecek,önemli kısım bu:Dünya Kupası'ndan önce anlaştı Fenerbahçe.Özetlerden olsun,D-Smart'Taki Hollanda ligi maçlarından olsun,takip ettim Twente'yi.Hollanda liginin zayıf takım savunmasından mıdır,kalecilerin poşetliğinden midir bilmiyorum ama bana kısaca "Yılannnn" dedirtmişti.Çok hızlı ve teknik.Fenerbahçe'de uzun süredir bu stil bi oyuncu görmüyorum.Hayal meyal hatırladığım bir Nikola Lazetic var ama dediğim gibi ufaktım o aralar(10 yaşında falandım).Tabii bu adamın 4-5-1 de apışma ihtimali de var.Gerçi Daum'a hasikome çekti Fenerbahçe.

Nocioni Avrupa'ya Dönebilir


Andres Nocioni,bir Arjantin sitesine yaptığı açıklamada Avrupa'yla iletişim içinde olduğunu ve Avrupa'ya gidebileceğini açıklamış.Caja Laboral ve Real Madrid'le iletişim içinde olduğunu belirten Nocioni,henüz net bir teklifin olmadığını söylemiş.

Sergio Rodriguez'den sonra Real Madrid'e iyi gider diye düşünüyorum.Tabii yaz geldi,dedikodular ardı ardına geliyor.Nocioni hakkında bir başka söylentide,Hidayet takasında Toronto'Ya verilecek parçalardan biri olacağı yönünde.

2010 Dünya Kupası Excel Fikstürü


Az önce Pclion FC de gördüm paylaşayım dedim.

Dünya kupası takipçilerine sadece 2mb lık harika bi dosya..İşte buradan ulaşabilirsiniz.

Bynum Arıza Vermeye Devam Ediyor


Bynum 3.maçta sahada 29 dakika,son çeyrekte ise sadece 4 dakika süre alabildi.Nedeni ise bir klasik.Dizinden yine arıza vermeye başladı.3.çeyreğin ortasında Perkins'e yaptığı blok sonrası ağrıyı hissettiğini ve çıkmak zorunda kaldığını söylemiş.

Çarşamba, Haziran 09, 2010

Hosley Farklı Planlar Peşinde


Taurean Green ve Quinton Hosley,gazzetta.gr sitesine yaptıkları açıklamada Gürcistan pasaportu alarak Avrupa'da bosman statüsünde oynama planlarının olduğunu belirtmişler.Green 2007 draftlarında Portland tarafından 52.sırada seçilmiş ardından AEK'de başarılı olmuştu.Hosley ise başarısız bir Real Madrid macerasından sonra Türkiye'de Aliağa Petkim'e geri dönmüştü.

Rudy Güldü Geçti


Portland'ın İspanyol yıldızı Rudy Fernandez,Real Madrid'e transferi hakkında Marca'da çıkan haberlere cevap verdi.Genç yıldız haberi ilk okuduğunda sadece güldüğünü ve hala Portland Trail Blazers'ın oyuncusu olduğunu söyledi.

Obradovic Pana'da Kaldı


Az önce Efes'in Obradovic'in peşinde olduğu haberini vermiştik.An itibariyle Obradovic Pana yöneticileri ile görüşüp Panathinaikos'ta kalmaya karar vermiş.

Avery Johnson Nets'De


Dallas'ın eski koçu,şuan da TNT yorumculuğu yapan Avery Johnson,ligin en kötü takımı Nets'in yeni antrenörü oldu.Johnson 2005'de yılın koçu olmuş,2006'da da takımını finale taşımıştı.

Tanjevic Devşirecek


Tanjevic bazı bölgelerde yaşanan sorunlar nedeniyle başarılı olmaları halinde bir oyuncuyu devşirip oynatacaklarını söyledi.Henüz şu ya da bu oyuncu diye bir şey söylemeyeceklerini de belirtti.Ancak 1,2 ve 3 numaralı pozisyonlardan birine böyle bir katkı yapılacağı açıklandı.

Bu Sefer Obradovic mi ?


Avrupa'nın en kariyerli koçlarından olan Zeljko Obradovic Efes'in listesinde.7 Euroleague şampiyonluğu bulunan Obradovic'in Pana ile sözleşmesi bitti.

Ermal Gs Cafe Crown'da


Ermal Kuqo Galatasaray Cafe Crown'la anlaştı.Geçtiğimiz sezonun ortasında Efes Pilsen'e katılan Milli oyuncu,eski koçu Oktay Mahmuti'nin Gs'a gitmesiyle kendini sarı-kırmızı kulupte buldu.

Ermal 1997'de Fenerbahçe'yle başladığı beko basketbol ligi serüvenine Galatasaray'da devam edecek.Ermal 09-10 sezonunda 5 sayı 4 ribaund ortalamaları tutturmuştu.Bana kalırsa,sağlam bir transfer oldu Galatasaray için.Final serisinde aldığı sürelerde etkili olduğunu düşünüyorum.

Günün Fotoğrafı



Müthiş şehir turu..Olin Gençlik Beko Basketbol sevincini böyle kutladı..

Hill Kalıyor



Bu sabah Phoenix Suns'dan yapılan açıklamaya göre,2010-2011 sezonu için kontratındaki opsiyonu kullanma hakkına sahip olan Grant Hill'in,1 yıl daha Phoenix Suns forması giyeceği açıklandı.Hill,geçtiğimiz sezon 11 sayı 6 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı.Tabii takımı için yaptıkları bunların çok fazlası,hepimizin bildiği gibi.

A Milli Takım Aday Kadrosu Açıklandı


2010 FIBA Dünya Şampiyonası için belirlenen A Milli Erkek Takım Aday Kadrosu bugün Sheraton İstanbul Ataköy Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısı ile açıklandı.

Aday Kadro Şöyle:

PG-Kerem Yunçeri,Ender Arslan
SG-Engin Atsür,Sinan Güler,Ömer Onan,Evren Büker
SF-Hidayet Türkoğlu,Cenk Akyol
PF-Ersan İlyasova,Kerem Gönlüm,Cevher Özer
C-Fatih Solak,Semih Erden,Oğuz Savaş,Ömer Aşık

Bana kalırsa,Kaya Peker'de kadroda olmalıydı.Ama artık sadece bu kadroyu desteklemek bizlere düşen.Ayrıca yabancı bi oyuncu gelebilirmiş.12 kişilik aday kadro için 3 kişi turnuvadan önce çıkarılcak.

Dikkat çeken başka bir şey de,eski NBA Oyuncusu Rolondo Blackman,teknik heyete katılmış.Blackman 2000 de Don Nelson'ın yardımcılığını yapmıştı.

91-84 Lakers

Salı, Haziran 08, 2010

Günün Videosu



HIS NAME'S LOSER.g

Macijauskas Bıraktı


Az önce Litvanya Basketbol Federasyonu'nun twitterında gördüm paylaşayım dedim.Arvydas Macijauskas,30 yaşında kalp rahatsızlıkları yüzünden basketbola veda ettiğini açıklamış.Üzüldüm açıkcası.

Arvydas Macijauskas daha önce Rytas,New Orleans Hornets,Tau Ceramica,Olympiakos formaları giymişti.

Monty Williams Hornets'te


Bildiğiniz üzere,Byron Scott'ın görevine son verilmişti Hornets'te.Yerine Portland Trail Blazers'ın yardımcı antrenörü Monty Williams getirilmiş.Hayırlı olsun diyelim.Önümüzde koskocaman bir 2010 yazı olduğu için Hornets'le ilgili önümüz pek açık değil.Yer değiştirmeler,transfer çok etkileyecek NBA'i.

Hedo Kings'e Geri Dönebilir


Yabancı basında çıktığı üzere,Hedo takas yoluyla Kings'e yollanabilirmiş.Gelen haberlerde iki tarafın genel menejerlerinin sıkı sıkıya görüşmeselerde,kuluplerde bunların konuşulduğu yazılmış.Hidayet bildiğiniz gibi geçen sezon,5 yıllık 53 md lık bir kontrat imzalamış,beklenenleri verememişti.Hidayet'in Toronto'ya geri dönmeyeceğim açıklamalarından sonra,takas olağan gibi açıkcası.Aslında takas olmasını düşünmüyordum sezon bittiğinde.Çünkü 5 yıldır beklenen 2010 Yaz dönemine giriyoruz.Ama Hedo'nun son açıklamalarından sonra,benimde fikrim değişti.

Hedo geçtiğimiz sezon 11 sayı 4 ribaund 4 asist ortalamalarıyla oynamıştı.

2010 Euroleague Final Four -Full Maçlar-



Yarı Final A, Regal FC Barcelona vs CSKA Moscow:


http://www.filefactory.com/file/b32b...-BAR.part1.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...-BAR.part2.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...-BAR.part3.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...-BAR.part4.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...-BAR.part5.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...-BAR.part6.rar


Yarı Final B, Partizan Belgrade vs Olympiacos Piraeus:


http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part1.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part2.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part3.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part4.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part5.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part6.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part7.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part8.rar


3.lük Maçı, CSKA Moscow vs Partizan Belgrade:


http://www.filefactory.com/file/b19c...._-_.part1.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...._-_.part2.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...._-_.part3.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...._-_.part4.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...._-_.part5.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...._-_.part6.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...._-_.part7.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c...._-_.part8.rar


Final, Regal FC Barcelona vs Olympiacos Piraeus:


http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part1.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part2.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part3.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part4.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part5.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part6.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part7.rar
http://www.filefactory.com/file/b19c....mkv.part8.rar

The Legend Of Kareem Abdul-Jabbar



Part 1:http://rapidshare.com/files/13677176/The.Legend.of.Kareem.Abdul-Jabbar_TVRip.part1.rar

Part 2:http://rapidshare.com/files/13700889/The.Legend.of.Kareem.Abdul-Jabbar_TVRip.part2.rar

Part 3:http://rapidshare.com/files/13757533/The.Legend.of.Kareem.Abdul-Jabbar_TVRip.part3.rar

The Legend Of Julius Erving



Part 1:http://rapidshare.com/files/13607517/The.Legend.of.Julius.Erving_TVRip.part1.rar

Part 2:http://rapidshare.com/files/13625215/The.Legend.of.Julius.Erving_TVRip.part2.rar

Part 3:http://rapidshare.com/files/13535806/The.Legend.of.Julius.Erving_TVRip.part3.rar

The Legend Of Wilt Chamberlain



Potasıdelik'de yeni hizmet.Basketbolla ilgili film olsun full maçlar olsun,potasıdelik download'da sizlerle.

Part 1:http://rapidshare.com/files/13640616/The.Legend.of.Wilt.Chamberlain_TVRip.part1.rar

Part 2:http://rapidshare.com/files/13656698/The.Legend.of.Wilt.Chamberlain_TVRip.part2.rar

Part 3:http://rapidshare.com/files/13657857/The.Legend.of.Wilt.Chamberlain_TVRip.part3.rar

Nesterovic Avrupa'ya


Rasho Nesterovic Slovenya televizyonlarına yaptığı açıklamada Avrupa'da oynayabileceğini açıkladı.Avrupa'da harika bir basketbol oynandığı ve kendisinin bundan etkilendiğini söyleyen Rasho,Yunanistan'ın büyük kulupleri Olympiacos veya Panathinaikos'da oynayabileceğini söyledi.Yunanistan pasaportu taşımasının bunda etkili olduğunu belirtti.

Nesterovic 12 yıldır NBA'de,çıktığı 811 maçın 585 inde ilk 5'de yer almış,7 sayı 5 ribaund ortalaması tutturmuştu.

Pazartesi, Haziran 07, 2010

Günün Videosu.HD.

Herkes Peşinde !


2.05 boyunda 1994 doğumlu.Nicholas Spires İsveç'li genç bir yıldız.Ve daha şimdiden Avrupa devleri peşine düştü.Regal Barcelona,Caja Laboral peşindeki başlıca takımlar.

CSKA Bir Kez Daha


Khimki'yi 76-60 mağlup edip seriyi 3-0 a taşıyan CSKA üst üste 8.şampiyonluğunu kazandı.

Oyun,Set ve Maç PANA'nın


Bir basketbol maçından daha çok sokak savaşını andırıyordu yine Olympiakos-Panathinaikos derbisi.Maçın bitimine 2 dakika kala sahayı savaş alanına çeviren Olympiakos taraftarı maça engel oldu.2 dakikaya 6 sayı önde giren Panathinaikos galip ilan edildi ve son 13 sezondaki 12.şampiyonluğunu kazandı.

Kurtiniatis İddiası


lyrtas.lt sitesinin haberine göre başarılı Litvanyalı koç Kurtiniatis Efes Pilsen'le yakınlaşma içindeymiş.Efes dışında İspanya,İtalya ve Rusya'dan da teklifler varmış kendisine.

Rondo'dan Resimler
















İlginç Fotograflar



Enteresan..

Laker Girls vs. Celtics Dancers

Lakers-Celtics rekabetinden bahsediyorsak,bu olayın sadece basketbol boyutu olmadığı anlamına gelir.İşte o rekabetin en GÜZEL boyutu.

Celtics Dancers vs. Laker Girls