Cumartesi, Haziran 05, 2010

Yıldızsız Bir Turnuva...Güzel mi ?


Öncelikle yazımın içeriğini anlayamayacak olanlar varsa buradan ve şuradan (oha) haberlerimizi okuyabilirsiniz.Bunların haricinde Wade,Howard,Melo,Lebron gibi yıldızlar da muhtemelen olmayacak.

Peki bunlar bize nasıl,organizasyona nasıl,takımlara nasıl yansır ?

Açıkçası ABD için bu süper yıldızların eksiği neyi değiştirir bilemiyorum.Çünkü yerlerini doldurabilecek,kapatabilecek oyuncular var.Yunanistan faciası gibi bir şey yaşayacaklarını düşünmüyorum.Bu turnuvadaki mutlak favorim ABD.İkinci favori İspanya'da Gasol'ün olmaması tam bir felaket olabilir.Rudy,Ricky,Navarro ne kadar taşır ? Ya da yeterli olur mu ? Finale kadar gelebilirler.Sonrasında işleri çok çok zor.

Organizasyon bazında bizim için tam bir felaket olabilir.İstanbul'da Amerika maçları tam kapasite izlenecekken seyirci miktarında düşüş olabilir.Gerçi bu düşük ihtimal de peki diğer maçlar ne olacak onu merak ediyorum.Örneğin grubun iki iddiasız takımı karşı karşıya geldiğinde o salon bomboş olmamalı.Bilet politikası nasıl olacak ? Bence günlük kombineler olabilir.Amerika maçının gününde o salonda bir maç daha varsa,iki maçın bileti tek bilet olarak satılabilir.Böylece Amerika maçını deli gibi bekleyen adam ötekini de kaçırmak istemez.Sonuçta para vermiş almıştır.Bilet politikaları standart mı bilmiyorum o yüzden bilgisi olan varsa yorum olarak beni bilgilendirsin.

Peki bize nasıl yansır ? Turnuvada en azından ikinci turu göreceğimize inanıyorum.Gerisi şansa bağlı.Ama turnuvadaki yıldız kıtlığı (ki bunlara Memo da dahil) işimize gelebilir.Arkamıza alacağımız seyirci desteğiyle ilerleyebiliriz.Son olarak şunu da söylemeliyim ki,Türkiye'yi desteklemeye gelecek olan taraftar mutlaka basketbol taraftarı olmalı.Lay lay lay ooo Türkiye diye tezahürat yapacak olanlar alınmasın lütfen.Yalvarıyorum.Son not : Dünya Şampiyonası için güzel,coşturucu bir Türkiye şarkısı bestelenmeli.Artık seyirci her molada 10.yıl marşı ile karşılaşmasın.





Şampiyon Francesca !


Finalde Samantha Stosur'u 6-4 ve 7-6 lık setlerle mağlup edip şampiyon olan Francesca Schiavone 'grand slam kazanan ilk İtalyan bayan tenisçi' ünvanını da almış oldu.

Günün Videosu

Lanetli Organizasyon


Daha önce yazdığım ilk lanetli organizasyon yazısına buradan ulaşabilirsiniz.
Gelelim başka bir lanete.Kobe Bryant NBA finallerinden sonra dizinden ameliyat olabilir.ABD teknik direktörü Colangelo :''Ameliyat olması muhtemel ve milli takım konusunda ona bel bağlamıyorum'' demiş.Gelmeyin gelmeyin.Şans bu ya,artık yeni yıldızlarla görüşeceğiz.

Thibodeau Bulls'a Yakın


Geçtiğimiz günlerde Boston Celtics yardımcı Koçu Thibodeau'nun Hornets'e gidebileceğini yazmıştık.Daha sonra bu olay olmamıştı.Şimdi bu isim Bulls'la anılıyor.Hatta oldukça sesli konuşuluyor.Bulls'un Thibodeau'yla anlaşması an meselesi anlayacağınız.

Ve Rubio Kararını Verdi


2009 Draftlarında Minnesota tarafından 5.sırada seçilmişti.Ama Avrupa'da Barcelona ile sözleşme imzalayıp Euroleague'i kaldırdı.Bu sene NBA'e gider mi söylentileri varken Rubio son noktayı koydu ve bu yılda Avrupa'da kalacağını açıkladı.Böylece 2010-2011 sezonunda Rubio'nun NBA'e gitmemesi kesinleşti.

TBF'nin Ertuğrul Erdoğan Röportajı


TBF,Fenerbahçe Ülker'i şampiyonluğa taşıyan Ertuğrul Erdoğan'la röportaj yapmış.Buradan Ulaşabilirsiniz.

John Wooden hayatını kaybetti


NCAA'de UCLA Üniversitesinin efsane coach’u John Wooden, 99 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Cuma gecesi hayatını kaybeden Wooden, NCAA'de tam 27 sezon boyunca görev yapmıştı. UCLA Üniversitesi'nde başarılı bir kariyere sahip olan Wooden, yedisi artarda olmak üzere toplam 10 şampiyonluk kazanma başarısı göstermişti.

NCAA'deki ilk şampiyonluğunu 1963/64 sezonunda kazanan Wooden, 1975 yılında emekli olduktan sonra yazdığı kitaplar, katıldığı paneller ve konuşmalarıyla basketbolun içerisinde kalmıştı.
Resimde gördüğünüz gibi UCLA mezunu Kareem Abdul Jabbar'la da çalışmıştı.

İşte Efsane Wooden'ın Harika Sözleri

John Wooden: "Dürüst olmaya hazır olun."

John Wooden: "Kendinizi asla yaptıklarınızla ölçmeyin. Eldeki yetenekle ne yapmanız gerekiyordu asıl ölçek odur. Onu kullanın."

John Wooden: "Başarısızlık ölümcül değildir. Ama kendini değiştirmek konusunda başarısızlık olabilir."

John Wooden: "Kendi duygularınızdan önce başkalarının haklarına önem verin. Ve kendi haklarınızdan önce başkalarının duygularına"

John Wooden: "Başarısızlık insanın kendini en doğru tanıyacağı dönemdir. Çevrenizde algınız bozacak sahte alkışçılar olmayacaktır."

John Wooden: "Zirveye çıkmak yetenek gerektirir. Orada kalmak ise karakter."

Günün Fotoğrafı



Magic ve Larrylegend

Drogba'dan Şok Haber


Fildişi Sahili'nin Japonya ile yaptığı hazırlık maçında sakatlanarak oyunu terk eden Drogba'dan kötü haber geldi.Futbolseverler muhtemelen siyahi yıldızı Dünya Kupası'nda izleyemeyecek.Sakatlığın kırık olmasından şüphelenirken Fildişi Sahili'nin bu kupada çıkış hedefi de sekteye uğramış oldu.Teknik direktör Ericksonn ise hala biraz da olsa umutlarının olduğunu söyledi.

Paris'te Final Heyecanı


Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Roland Garros Turnuvası'nda erkekler ve bayanlarda finalin adları belli oldu.

Erkekler :
Rafael Nadal vs. Robin Soderling

Bayanlar :
Francesca Schiavone vs. Samantha Stosur


CSKA'da Mutlu Sona Bir Adım


Rusya'da Süper Lig finalinde CSKA Moskova, dün 89-58'lik skorla yendiği Khimky Moskova'yı bu kez 69-54 mağlup ederek seriyi 2-0'a taşıdı. İlk periyotta rakibini 5 sayıda tutan ve çeyreği 16-5 önde kapayan CSKA Moskova, devreyi de 29-22'lik üstünlükle bitirdi. 2.yarıda farkı açan CSKA Moskova, Trajan Langdon ve Zoran Planinic ile üstüste sayılar buldu. 3.periyotu 56-36 önde bitiren CSKA, maçtan da 69-54'lük skorla galip ayrılan taraf oldu.

Cemal Nalga Rytas'da


Geçtiğimiz sezon forma skandalıyla Galatasaray Cafe Crown'dan olaylı bir şekilde ayrılan Cemal Nalga Lietuvos Rytas'la anlaştı.Açıkcası Cemal Nalga'nın Eurolig'de mücadele eden bir takım için ne denli bir kazançtır bunu bize zaman gösterecek.Acaba forma skandalı olmasaydı,gider miydi Avrupa'ya.

2K11'in Kapağında Jordan Var



Aktif basketbol yaşantısını tam olarak 7 yıl önce sona erdiren MJ yine bir ilke imza atıyor.Nedir bu ilk,2K11'in kapağında Jordan'ı kullanacağı konuşuluyordu,ancak bunlara çoğu insan gibi bende ihtimal vermemiştim.Ama yapılan resmi açıklamada,oyunun kapağında Jordan'ın olduğu yönünde.Resmi siteside açılmış.Üstte bahsettiğimiz ilkte şu;şu ana kadar hiç bir emekli basketbolcu video oyunlarının kapağında yer almadı.Esasında almaması da mantıklı ama Jordan diyince akan sular durur biliyorsunuz.

Son olarak şunu demek istiyorum:2K11 almak farz oldu.En azından benim için.

Father of the Dunk



1976 NBA Finalinde Bill Walton üzerinden vurdğu smaç favorilerim arasında..İşte smacın babası Dr.J..

Cuma, Haziran 04, 2010

Sonunda Bu da Oldu


Phoenix'in süper yıldızı Steve Nash'in futbol tutkusunu bilmeyen yoktur galiba.Steve Nash, Dünya Kupası'nda yorum yapmaya hazırlanıyor. Ancak Kanadalı oyuncu herkesin beklediği gibi basketbol yerine, Güney Afrika'daki futbol Dünya Kupası maçlarını yorumlamak için bu yaz bu ülkeye gidecek. Johannesburg doğumlu olan Nash, bir anlamda doğduğu yerleri ziyaret ederken, futbol tutkusunu da doyasıya giderecek.Unutmadan Nash'in çok koyu bir Tottenham taraftarı olduğunu da hatırlatalım.

Günün Fotoğrafı


Hangimiz unutabilir.

Sinan Güler'e Sorun


Arkadaşlar Potasıdelik olarak yeni bir hizmet başlatıyoruz.Sinan Güler gibi ünlü sporcularla röportajlarımız olacak.İlk evet diyen Sinan Güler oldu.Çok teşekkür ediyoruz kendisine.Sorusu olan bu başlık altından veyahut potasidelik@gmail.com 'a mail olarak atsın.

Ataman ile Yollar Ayrıldı,Nachbar Yolcu


Efes Pilsen'den biraz önce yapılan açıklamada Ergin Ataman ile yolların ayrıldığı söylendi.Bostjan Nachbar ise twitter'ına yazdığı yazıda Efes Pilsen'den ayrılacağını söyledi ve tüm takım arkadaşlarına teşekkür etti

Lakers vs. Celtics 1.Maç (İkinci yarı)


İkinci yarı çok ilginç başladı.Hakemler Celtics'in hiçbir sertlik göstermesine izin vermiyor.Allen'ın Kobe savunmasına çıkan bir 4.faul var ki inanılmaz.Gerçekten inanılmaz.Garnett,Gasol üzerinde üstünlük kuramıyor çünkü sürekli faul çalınıyor.Seri boyunca eğer böyle bir faul politikası olacaksa Celtics'in hiç şansı yok.İkinci yarıda Rondo boş turnike kaçırıyor,Perkins aldığı smaçlık pası elinden kaçırıyor.Allen'ın dörtlemesi hücumda kısır döngüye yol açtı.Hücumda sayı bulamayan Celtics savunma konsantresini de yitirdi.Savunmayı yapsalar bile ribaund alınamıyor,ortaya düşen tüm toplar Lakers'ta kalıyor.İkinci şans sayıları 12'ye 0 Lakers lehine.Gasol pota altında at koşturuyor.Ciddi manada bir sorun var.Bu faktörler Celtics için maçı çok zorlaştırdı.Lakers ev sahibi olmanın avantajıyla daha rahat.Stresli gözüken taraf kuşkusuz Celtics.Ama tekrar etmek gerekirse,hakemlerin faul politikası Lakers'a işliyor.Celtics'in bu maçı kazanması için mutlaka savunma yapması gerekiyor.Ama sadece 30 saniyenin maça bedel olacağı kimsenin aklına gelmezdi.

Lakers 10 sayı civarındaki farkı korumaya devam ediyor.Ancak Lakers'ın pota altında artık şansı da çok yüksek seviyelere çıktı.Neredeyse her top Lakers oyuncusunun ellerine düşmeye başladı.Celtics dağılmaya yakın.Rondo Fisher'ın üstüne gidemiyor.Ve çok ilginç bir not : Rondo ne zaman bomboş pota altına girse hemen bir Lakers'lı atışı engelliyor.Rondo dışarı çıkarmak zorunda kalıyor ve şutlar kaçıyor.Pierce hiçbir varlık koyamadı.Garnett 2008'in tam tersine Gasol karşısında sinmiş durumda.Dengenin bozulduğu o saniyelerden sonra Boston hiç ayağa kalkamadı.Ray Allen son çare olarak oyuna girdi ama anında 5.faul çalındı.Gerçekten çok komik bir durum.Faulle uzaktan yakından hiçbir alakası da yoktu.Allen fark azalmadığı takdirde muhtemelen bir daha oyuna girmeyecek.Celtics savunma yapmak yerine faul hediye ediyor.Son çeyreğe Lakers farkı falan geçelim,ribaundlarda Celtics'i ikiye katlamış şekilde gidiyor.Son çeyrekte yazılabilecek şeyler olmayacak muhtemelen.O yüzden ilk maçı Lakers'ın kazandığını söyleyip bilgisayarımızı kapatıyoruz.

Lakers vs. Celtics 1.Maç (İlk yarı)


Maçın daha ikinci hücumunda ortalığın alevlendiği an aslında serinin gidişatı hakkında bilgi vermedi.Çünkü maçın ilk yarısında maçı katleden hakemler vardı.Lakers aleyhine,Celtics aleyhine saçma sapan düdükler çıktı.Sertliğe hiç izin verilmedi ki bu Celtics'in çok daha aleyhine.Pota altındaki üstünlüğünü göstermesi için sertlik koyması gereken Celtics bunu hiç yapamadı.Lakers özellikle ikinci toplara çok konsantre.İkinci yarının bitiminden önceki Lakers molası sonrası sadece 30 saniyelik bir bölüm ilk yarıya etki etti.O ana kadar dengeli bir maç halinde gidiyordu.Lakers farkı açamıyor,Celtics çıkardı.Geri kalan bölümde bulunan karşılıklı sayılarla ilk yarıyı Lakers 9 sayı farkla önayakta duruyordu.Ama 30 saniyede yapılan bir savunma hatası ve ardından gelen saçma top kaybı farkı çift hanelere de bitirdi.İlk yarı Celtics ve Lakers için iki şey söyleyebiliriz.

1-Celtics'in Gasol'u mutlaka sindirmesi,durdurması gerekiyor.İkinci toplara çok daha iyi
konsantre olup ikinci şans sayılarını minimum düzeye indirmesi gerekiyor.

2-Lakers'ın hücumda çok daha iyi top seçmesi gerekiyor.Hücumda topu daha fazla çevirmeleri ve Celtics savunmasını yıpratmaları gerekiyor

Perşembe, Haziran 03, 2010

Geri Sayım-8


Kuşkusuz finallerin en ateşli ikililerinden olacaklar

Geri Sayım-7


''Magic ve Bird, NBA'i kurtaran iki adam...'' her ikisi de emekli olduktan sonra NBA başkanı tarafından söylenmiş bir söz.

Geri Sayım-6


Eski güzel günlerden...

Hosley Bosman oluyor!



Geçen sezon Aliağa Petkim'de forma giyen ABD'li oyuncu Gürcistan pasaportu alıyor. Gazzetta.gr'nin haberine göre daha önce ülkemizde Pınar Karşıyaka ve Galatasaray CafeCrown'da da oynayan Quinton Hosley ile AEK'da oynayan Taurean Green 'in Gürcistan vatandaşlığına geçtikten sonra Avrupa Şampiyonası'nda Bosman statüsünde oynayabilecek.

Geri Sayım-5

Sinirli adam intikam peşinde...Vol 2.

Sihirli adam şampiyonluk peşinde...

AMAAAAA...

Sinirli adam ve sihirli adam saygılı şekilde...

Saat 12'ye kadar her yarım saatte bir bu muhteşem rekabetin unutulmaz anları sayfamızda olacak.Bizimle kalın.

Geri Sayım-4


Sinirli bir adam...İntikam peşinde Vol 1.

Saat 12'ye kadar her yarım saatte bir bu muhteşem rekabetin unutulmaz anları sizinle olacak.



Geri Sayım-3


Hatırlamayan var mı ?
Saat 12'ye kadar her yarım saatte bir bu muhteşem rekabetin unutulmaz anları sizinle.

Geri Sayım-2


Kevin Mchale oldukça hırslı görünüyor.

Saat 12 ye kadar her yarım saatte bir muhteşem rekabetin unutulmaz anları sizinle.Bizimle kalın

Geri Sayım-1

Bu unutulmaz rekabetin unutulmaz anlarını maça kadar size taşıyoruz.Saatler 00:00 olana dek her yarım saatte bir unutulmaz fotoğraf sizinle olacak.Celtics-Lakers rekabetinin en güzel görüntüleri için bizimle kalın.

Günün Videosu

Rondo'nun Playoff Serüveni

Stop Him !


3 Haziran Perşembe gecesi başlayacak final serisi öncesi Boston Celtics, Kobe Bryant'ın savunması için sıkı bir çalışma yapıyor. Bryant'ı savunmak adına Marquis Daniels'ı da kullanacağı belirtilen Celtics'in, sakat oyuncunun durumunun iyiye gitmesiyle umutlandığı ifade edildi.


Daniels kendisini daha iyi hissettiğini söyleyerek, "Umarım ilk maçta forma giyebilirim. İlk başta biraz başım dönüyordu ve burnum beni birazcık etkiliyordu fakat iyileşiyorum." dedi. Celtics coach'u Rivers da, oyuncuyu bu seri için hazır istediğini ve kendisine ihtiyaç duyacaklarını oyuncuya belirttiğini söyledi.


Bryant'ın savunması konusunda yalnızca tek kişilik bir plan da düşünmediklerini vurgulayan Rivers, "Kobe'yi herkes savunacak. Bugüne dek Kobe'yi savunabilecek kimseyle karşılaşmadım yani tek başına bunu yapabilecek biriyle. Olay tamamen takım performansına dayanacak." şeklinde konuştu.

Avrupa Ne Alemde ?


Türkiye'de Fenerbahçe'nin şampiyonluğu ile süren lig mücadelesi,Avrupa'da tüm hızıyla sürüyor.Hızlıca bir göz atalım.


İtalya

Montepaschi Siena 1-0 NGC Medical Cantu


Montepaschi Siena, İtalya Ligi play-off final serisinin ilk maçında karşılaştığı NGC Medical Cantu karşısında salondan 100-73 galibiyetle ayrılmayı başardı.Serinin ikinci maçı bu akşam oynanacak.


Yunanistan

Panathinaikos 2-1 Olympiakos


Yunanistan play-off final serisinde Panathinaikos, büyük bir çekişmeye sahne olan mücadelede Olympiacos’u 79-70’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla seride 2-1 öne geçen Panathinaikos, 6 Haziran Pazar günü oynayacağı karşılaşmayı kazanması durumunda şampiyonluğa ulaşacak.


İspanya

Caja Laboral 2-1 Real Madrid


Regal Barcelona 3-0 Unicaja Malaga -> Barcelona rakibini bekliyor.


Polonya

Asseco Prokom 3-1 Anwil


Polonya’da play-off final serisi 4.maçında Asseco Prokom, Anwil’i 80-79′luk skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.


Günün Fotoğrafı


Hakiki L.A taraftarı:Jack Nicholson

Final Zamanı


Nasıl yazayım bilmiyorum.Büyük Final,Muhteşem Final,Olağanüstü Final..İçim kıpır kıpır dostlar,tarihe tanıklık edeceğiz gene.Bugün başlıyor seri.Ezelden beri Chicago Bulls taraftarıyım,Boston'a sempatim yok,Lakers'a antipatim var.Ne olursa olsun,"The Finals" sözünün karşısına en çok yakışan iki isim yazıldı gene:LAKERS-CELTİCS.Kevin Garnett'in kafasına vurmasını,Ray Allen'ın makinalı tüfeğe bağlamasını,Ron Ron'un sert savunmasını,Kobe'nin alt çeneyi çıkarıp alien a bağlamasını,Rondo'nun bel arkası paslarını,Gasol'ün zekasının ürünlerini görmek için sabırsızlanıyorum.

Niye bu kadar heyecanlıyım bilmiyorum,belki de bu iki takımı sadece 1 kez final oynarken izledim ondandır.Umarım beklediğim gibi "Tarihi" bir final izleriz.

NBA Türkiye Tekrar Geliyor


Bildiğiniz ötürü piyasa herhangi bir basketbol dergisi yok(Basımı yapılan).Az önce batug'da gördüm,Mete Aktaş abimiz Temmuzda derginin yayın hayatına kaldığı yerden devam edeceğini yazmış.Gerçekten çok sevindim bu habere.En azından bi kaç basketbol dergisinin olmasını düşünüyorum.Sanırım daha dergi kadrosu belli değil,ya da batug'daki başlıkta yazılmamış.Her hangi bir gelişme olursa,tekrardan veririz haberleri.

Çarşamba, Haziran 02, 2010

Şampiyonun Görüntüleri








Şampiyon Fenerbahçe Ülker

Beko Basketbol Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe Ülker oldu. Final serisinin 6. maçında Efes Pilsen'i 76-51 yenen Fenerbahçe Ülker durumu 4-2'ye getirerek sezonu şampiyon olarak tamamladı.Fenerbahçe Ülker'i tebrik ediyoruz.

Finalin Simülasyonu

Birçok faktörün ele alındığı ve hazırlandığı simülasyonlardan bir tanesi de final serisi için hazırlandı.

http://www.whatifsports.com/beyondtheboxscore/default.asp?article=2010NBA_LakersCelticsFinals

Bu linkten ayrıntılara bakabilirsiniz.Simülasyonumuza göre 4-3 Lakers kazanıyor

Yıldız Yağmuruna Devam


Eczacıbaşı Kulübü, dünyanın en iyi blokörleri arasında gösterilen, İtalya Milli Takımı oyuncusu Jenny Barazza'yı transfer etti.

Neslihan Demir Darnel, Elif Ağca ve İtalyan Antonella Del Core'yi daha önce renklerine bağlayan Eczacıbaşı, Barazza'yı da iki yıllığına renklerine bağladı.

Geçen sezon Asystel Novara forması giyen 29 yaşında ve 1.88 metre boyundaki orta oyuncusu Barazza, İtalyan Gioli ile birlikte dünyanın en iyi blokörleri arasında yer alıyor. Jenny Barazza, 2007 Avrupa Şampiyonası'nda da ''En İyi Blokör'' ödülünü almıştı.

Eczacıbaşı'da yaptığı transferlerle Fenerbahçe Acıbadem'e göz kırpıyor.Daha bunun bir de Vakıfbank'ı var.Ama kim ne derse desin.Türk spor tarihinde böyle bir yıldız yağmuru olmamıştır sanıyorum.

Tamam mı ? Devam mı ?


Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen arasındaki play-off final serisinin 6. maçı bugün yapılacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

Efes Pilsen kazandığı takdirde seride durumu 3-3 yapıp son maçı kendi evine taşımış olacak.Fenerbahçe Ülker'in kazanması halinde ise şampiyonluk Fenerbahçe Ülker'in olacak.

M.Ali Aydınlar Çıldırdı


Geçtiğimiz sezon Türkiye'deki 3 kupayı da alan,Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde Finalde İtalya'nın Bergamo takımına 3-2 yenilip 2.olan Fenerbahce Acıbadem transfer şov yapıyor.Geçtiğimiz günlerde Sokolova Kılıç,dün de Alman yıldız Christiane Fürst Fenerbahçe Acıbadem bünyesine katıldı.Fenerbahçe Acıbadem bugunse İtalya'nın Scavolini Pesaro takımında forma giyen dünyaca ünlü Polonyalı voleybolcu Katarzyna Skowronska ile sözleşme imzalayacak.Gamova'nın gidişine üzülmüştüm,ama geçen senekinden daha sağlam geliyor sanki Acıbadem..

Miami Oden'la İlgileniyor??


Realgm'da okuduğum habere göre,takımın yakın takipçilerinden bir kaynak blogunda Heat'in Oden'la ilgilendiğini söylemiş.Bana biraz kolpa haber gibi geldi.Yaz döneminde salary bakımından avantajlı bir takımın böyle bi riskli hamle yapacağını düşünmüyorum.Bildiğiniz gibi "Lebron Nereye Gidebilir?" sorusunun bir kaç cevabından biride Miami.Bu yüzden riskli hamleler beklemiyorum açıkcası.

Turkcell Super Lig

Günlük hayatımızın her alanında olan futbolu blogda daha kısıtlı tutmak amacıyla,son dönemdeki futbol haberlerini bir başlık altında verme gereksinimi duydum.

6+2+2




Bildiğiniz üzere futbol ligimizde,6+2 yabancı oyuncu oynatma sistemi mevcuddu.Takımlar toplam 8 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabiliyorlardı.Bu kural değişti,6+2+2 oldu.Artık takımlar 10 yabancı futbolcuyla kontrat imzalayabilecek.2 oyuncu tribünde oturacak.Çoğu yorum bunun hiçbir yarar sağlamayacağı yönünde.Bence bu takımlar için iyi oldu.Ülkemize patır patır giden gelen yabancı sayısında muhtemelen artış olacaktır.

Timsah Vederson



Şampiyon Bursaspor,Fenerbahçe'nin serbest kalan sol kanat oyuncusunu kadrosuna kattı.

Bucaspor'dan Önemli Transferler



Ligin yeni ekibi İzmir temsilcisi,Gaziantepspor Tomas ve Eskişehirspor'dan Mehmet Yılmaz'ı aldı.Bülent Uygun'un Buca'da neler yapacağını merak ediyorum.Sivasspor'dayken "antipatik olmak" kelimelerinin sözlükteki karşılığı olmuştu.Bakalım Buca'da nasıl bir tutum sergilicek..