Cumartesi, Ağustos 08, 2009

Kick Of The Day




ADIDAS KG TS COMMANDER

Unutulmaz An-2



22 Ocak 2006,

Sabah zevksiz bir Lakers-Raptors maçına kalktığımı düşünüyordum.Anti Lakers,Anti Kobe olabilirim ama sonuçta basketbol sevgisi her maçı izlemeye çalışırım.Lakers'da oynayan 8 numaralı beyefendi sayesinde günüm berbat olmuştu.Bir yandan da tarihe yazılacak bir olaya tanıklık ettiğim içinde mutluydum..

MVP: Enes Kanter


Yukarıda gördüğünüz resim Fransa'da düzenlenen 2009 U18 Avrupa Şampiyonası'na ait. Milli takımımız 3. olarak bronz madalya alırken gelecekte kendisinden çok şeyler beklediğimiz Enes Kanter, 18.6 sayı, 16.4 ribaund, 1.3 asist, 1.8 blok ortalamasıyla MVP ödülüne layık görüldü.

Turnuvada genel olarak yaşça kendisinden büyük oyuncularla mücadele eden Enes ne kadar büyük bir oyuncu olacağını kanıtladı. Üstelik Bulgaristan ve Litvanya gibi maçlarda çok az süre aldı. Kendisinin NBA'e gitmesini dört gözle bekliyorum. Şüphesiz ki Türkiye'nin en iyi basketbolcusu olacak ve NBA'de de All-star olacak potansiyele fazlasıyla sahip.

Sixers'tan Marshall'a ''Elveda''


Oyun kurucu Andre Miller’ı Portland Trail Blazers’a kaptıran Philadelphia 76′ers’da Genel Menajer Ed Stefanski, “Donyell geçtiğimiz yıl çok iyi bir iş başardı. Ancak biz yeniden yapılanma içerisindeyiz ve kadromuzda da bazı değişikliklere gidiyoruz. Ona yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” demiş.

E zor zaten artık Marshall'ın klüp bulması.36 yaşında olan Marshall'ın gelecek senelerde basketbolu bırakacağını düşünüyorum.


Messi ''Devam'' Dedi


Messi'nin yıllık 9.5 milyon euro (yaklaşık 20 milyon TL) almayı kabul ettiği söyleniyor.

22 yaşındaki Messi, yeni sözleşmesiyle birlikte 2014 yılına kadar takımda kalmayı da kabul etmiş oldu.Bize de ''püü maaşallah allah nazardan saklasın'' demek kalır.

Şaka Gibi


Linderoth bir kez daha sakatlanmış ! Bu kez menisküs yırtığı tespit edilmiş.Artık illallah diyoruz kardeşim ya.Adam geldiği günden beri sakat.Şaka gibi adamsın Linderoth !

Mükemmel Bir Haber


Son dönemde spor için bir çok fedakarlıkda bulunan TRT Ailesi İspanya Basketbol Ligi'nin yayın haklarını almak için çok somut bir adım attı.

Bu haber mükemmel ancak bunun kadar daha mükemmel olan bir haber maçı anlatacak kişilerin MURAT MURATHANOĞLU-YİĞİTER ULUĞ ikilisinin olması.Bu ikiliyi NBA Tv anlattıkları maçlarda çok beğeniyordum açıkcası.24 kanalında da Eurolig maçlarını anlatmışlardı son olarak.

LeBron'dan Gözdağı

Geçen senenin MVP'si Lebron Cleveland'ın yaptığı teklifi reddetmiş.Diğer seçenekleri de göz önünde bulundurmak istediğini söyleyen LeBron bu açıklamayla da New York iddialarını güçlendirmiş oldu.Ee ne diyelim Shaq'ı getiren bu takımı bırakıp giderse şampiyonluğu çok da fazla istemiyor demektir.

Big Baby Kalıyor (Mu)


Celtics'e yakın bir kaynak tarafından ortaya atılan dedikodu da sınırlı serbest Glen Davis'in önümüzdeki hafta 1-2 yıllığına yeni anlaşma imzalayacağı söyleniyor.
JCN görüşü : Davis'de kalırsa Celtics'in benchle ilgili bir sorunu kalmaz gibime geliyor.Pota altı çok sağlamlaştı artık.Oradan bir sıkıntı olmaz.
Sonradan gelen düzenleme : Glen Davis yeni sözleşemeye imzayı attı

Iverson-Heat Yakınlaşması


Miami Kaynaklarına göre Heat Iverson'la anlaşmaya yakınmış.Iverson için daha önce bir çok takım anlaşma sağlayamamıştı.Allen Iverson özellikle Detroit'De hiç tutunamamıştı.Oraya tutunamaması da gayet normal gibiydi.Çünkü A.I'a top verilmeli.O oynamalı topla.Gerçi bu yaşından sonra kim onu 1 numaralı skor opsiyonu olarak düşünür bilinmez ama Iverson'ın akıllı kullanılırsa hala iş yapacağını düşünüyorum.



Bana kalırsa Heat için Iverson tercihi yanlış olur.Uzun rotasyonu sağlam,sağlam derken skor yükünü uzunların kaldırdığı bir takıma gitse kendisi için daha iyi olur.Şunu da belirtmek lazım;Pat Riley'nin Mario Chalmers bizim ilk 5 için guardımızdır gibisinden bir açıklamasını hatırlar gibiyim..

Gelişmeleri merakla izliyoruz..

Unutulmaz An-1


Bundan böyle bu başlık altında,asla hafızalarımızdan kazınmayacak olaylardan kesitler vereceğiz.

Benim hala çok net hatırladığım şu ünlü olayla başlamak en iyisi.

YIL 2004,Tim Duncan Shaq'ın üzerinden olağan üstü bir basket atmış ve takımını bir sayı öne geçirmiş,Spurs galibiyete yürüyor derken,0.4 sn'de Fisher mucizeyi yaratıyor..

Rubio Kalıyor


2009 Draft gecesinden bu yana hangi takımda oynayacağı yönünde bir sürü haber yapılan Rubio için son noktayı şuan ki kulubü Joventut koydu.

DKV Joventut'un, Twitter hesabına göre genç yetenek önümüzdeki sezon kulübünde kalacak ve tekrar Joventut forması giymeye devam edecek.

Twitter da yer alan yazıda, Rubio'nun 2 yıl daha takımda kalacağı belirtildi.

Günün Fotoğrafı:Haislip vs. Mirsad

Unutmak mümkün mü bu anı ?

Günün Videosu:T-Mac 33 Saniyede 13 Sayı


POTASI DELİK - GÜNÜN VİDEOSU

Kick Of The Day


The Air Jordan XXI

Cuma, Ağustos 07, 2009

Ben Wallace Pistons'da


Detroit eski oyuncusu savunmasıyla tanınan veteran pivot Ben Wallace Detroit'le 1 yıllığına anlaştı.Wallace 1 yıllığına 1.3 md alacak.

Wallace yaşlanmış olabilir ama hala Pistons'da süre alıp iş yapar kanımca.

Canlı Yayındayız

Arkadaşlar NTVSPOR'da yayınlanan Spor Servisi adlı programda bizim blogumuzdan alınan aşağıdaki haber canlı yayında okunmuştur ve Melo'nun resmi gösterilmiştir.
http://potasidelik.blogspot.com/2009/07/carmelo-ve-kevin-garnett.html

İşte Federer'in İkizleri !


Dünya klasmanında erkeklerin 1 numaralı ismi İsviçreli tenisçi Roger Federer, geçen ay dünyaya gelen ikiz kızlarının fotoğraflarını, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta hayranlarıyla paylaştı.

Federer, 23 Temmuz'da dünyaya gelen ikiz kızları Charlene Riva ve Myla Rose'un ilk fotoğraflarını, Facebook'ta yayımladı.

Bir kızı eşi Mirka'nın, diğeri de kendi kollarında olan kızlarıyla babasının objektifine gülümseyen Federer, fotoğrafın altına yaptığı yorumda, ''Biz, kızlarla düzgün bir fotoğraf çektirmeye çalışırken, onların hıçkırıp durması, çok komikti'' ifadelerini kullandı. Federer, yakınlarına ve hayranlarına, gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etti.


Artest'den Örnek Davranış


Oynadığı takımlarda genel sorunlu oyuncu olarak tanınan ve de bu yaz ayında Houston Rocket'dan 'hayallerimin takımı' dediği Los Angeles Lakers'a geçen Ron Artest bu kez örnek davranışıyla dikkat çekti.


Detroit ile Indiana arasında oynanan ve NBA tarihine 'kara gece' olarak geçen olaylı maçın baş aktörü olan Ron Artest, Çin'de bir öğrenciye kolundaki pırlantalarla dolu saati verdi. Xinhua'nın haberine göre Ron Artest Çin turnesinde 15 yaşında ve orta öğrenimini sürdüren Zheng Fengyu adındaki bir çocukla basketbol oynadı.


Ron Artest, Wuhan takımının kaptanı olan Zheng Fengyu ile oynadığı basketboldan sonra kolundaki saati çıkarıp verdi. Yaklaşık 45 bin dolar (300 bin yuan) değerindeki saati veren Artest, genç basketbol gönüllüsünden bu parayı eğitimi için kullanmasını istedi. Yao Ming'den dolayı Houston Rockets'ı adım adım takip eden Çin'de yerel basın buna geniş yer verirken Artest 'ın Lakers'a gitmesine üzülenlerin çok sayıda olduğunu yazdı.


JCN görüşü : Vay canına !

DGFHDHGFH

GFHGFHGF

Atlanta Williams ile anlaştı


Atlanta Hawks forvet oyuncusu Marvin Williams ile kontrat yenileme konusunda anlaşmaya vardı. Konuyla ilgili resmi açıklamanın kısa süre içerisinde yapılması beklenirken, oyuncunun yaklaşık 37.5 milyon dolar değerinde bir sözleşme imzalayacağı belirtildi.


Ayrıca ESPN'den alınan bilgilere göre kontratta yapılacak oynamalarla beraber kontrat bedelinin 43 milyon dolara kadar çıkabileceği ifade edildi.


JCN görüşü : Önemli bir oyuncuyu ellerinde tutmuşlar.43 milyon dolar ise tartışılır.

Warrick Milwaukee'de


Doğu Konferansı'nda bu sezon yeni bir yapılanmaya giden Milwaukee Bucks, atletik forvet Hakim Warrick ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Milwaukee ayrıca tecrübeli forvet Bruce Bowen'ı serbest bıraktı. 38 yaşındaki Bowen, Richard Jefferson takasında San Antonio Spurs'ten bu yaz transfer edilmişti.

JCN görüşü : Gayet güzel transfer.Zaten Milwaukee'nin böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardı.Bakalım kendini gösterebilecek mi ?

Günün Fotoğrafı

OTUR YERİNE ANNE!



Hatırlarmısınız bilemem,Cleveland-Boston maçıydı,Lebron topu almış boş alanda fastbreak'e çıkarken Pierce onu ittirmiş ve sayı yapmasına izin vermemişti.Lebron'un anneside sahaya girmişti.Bayan James oğlundan fırça yemişti.Güzel görüntülerdi..

Günün Videosu

NBA'deki uluslararası Oyuncular Top 10


10. Andris Biedrins - Latvia
9. Nene - Brazil
8. Pau Gasol - Spain
7. Hedo Turkoglu - Turkey
6. Jose Calderon - Spain
5. Manu Ginobili - Argentina
4. Steve Nash - Canada
3. Tony Parker - France
2. Yao Ming - China
1. Dirk Nowitzki - Germany


Calderon'un yeri dışında listede aşırı bulduğum hiçbir yer yok. Gasol ve Hido'nun NBA'de yaptıklarıyla onun üstünde olmaları daha normal olurdu kesinlikle.

İşin bir diğer boyutuysa bu listeye bakınca NBA'in yabancı oyunculara nasıl kapı açtığını gösteriyor. Düşünelim. Gasol'ün sırası en fazla 6 olabilirdi bu listede. İki yıldır final oynayan bir takımın 2. yıldızı (Ki Kobe gibi birinin arkasında 2. yıldız) NBA'in en iyi uzunlarından biri olan biri uluslararası oyuncular arasında bile en fazla 6. sırada yer alabiliyor. Gerçekten uluslararası anlamda NBA çok fazla kaliteli oyuncuyu barındırıyor artık. Şu "Daha ilk uluslararsı oyuncunun lige geldiği zamanları bilirim, şimdi bak bi de, hede hödö" yorumlarındaki son boyuttur bu...

Lewis 10 Maç Cezalı


Rashard Lewis yapılan kriminal testlerinin pozitif çıkması nedeniyle 10 maç ceza aldı.Yani Orlando'nun önemli oyuncu Lewis sezondaki ilk 10 maç forma giyemeyecek.

Perşembe, Ağustos 06, 2009

Brandon Roy anlaştı!

Portland Trail Blazers'ın yıldız isimlerinden olan ve iki kez All-Star seçilen Brandon Roy, kulübüyle yeniden anlaştı. Oyuncunun menajeri Bob Myers, Portland Trail Blazers ile anlaştıklarını ve de Brandon Roy 'un NBA'in maksimum kontrat bedeli karşılığında 5 yıllık sözleşme imzalayacağını açıkladı.

JCN görüşü : Ellerinde tutmaları çok iyi oldu Blazers için.Roy gibi genç bir yıldızı kaybetmek felaket olurdu.

Rivers: "Şampiyonluk adayları arttı"


Boston Celtics'in başarılı coach'u Doc Rivers, geçtiğimiz yıla oranla şampiyonluk kovalayan takım sayısının arttığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Doğu Konferansı play-off ikinci turunda 7.maç sonunda Orlando Magic'e elenen Boston Celtics'de Doc Rivers, "Yeni sezonda şampiyonluk adayı için 9 - 10 takımın mücadele edeceğini düşünüyorum. Takımlar ekonomik nedenlerden dolayı hata yapmak istemiyorlar. Geçtiğimiz yıl play-off oynayan takımların hepsi yeni sezonda şampiyon olabilirler" dedi.

Rivers ayrıca Celtics'in de yeni sezonda yapmış olduğu takviyelerle şampiyonluğun en önemli adayı olduğunu da sözlerine ekledi.

JCN görüşü : İyi transferler gerçekleştirildi.Ben de bu sezon en azından konferans finali için umutluyum.

Brezec 76'ers'de..


Geçtiğimiz sezon Avrupa'da Lottomotica Roma forması giyen Primoz Brezec NBA'e geri döndü.Brezec Philadelphia 76'ers'le anlaştı.

İz Bırakanlar

Türk basketbolu bugüne kadar çok heyecanlara,başarılara sahne olmuştur.Türk Milli takımlarımızın yaşatmış olduğu nice heyecanlar,gururlar vardır.Şimdi iz bırakan bu anları biraz hatırlayalım;

Yıl:2001 Yer:Türkiye Organizasyon:Eurobasket 2001

2001 Avrupa Şampiyonası deyince çoğunuzun “Ne yıldı ya”dediğini duyar gibiyim.2001’de 12 Dev Adam ismiyle yaşadıklarımız çoğumuzda derin izler bırakmıştır.
Bu şampiyonada birçok takımla oynadık.Örneğin;Letonya,Slovenya,Hırvatistan,Almanya ile heyecan verici maçlarımız oldu.Fakat 2001’e dair unutamadığımız 2 maç var;
Bunların ilki çeyrek finale kalabilmek için verdiğimiz İspanya sınavı,diğer bir deyişle turnuvanın olaylı maçı.Grubumuzda Letonya’yı yenip Slovenya’ya yenilince çeyrek final şansımız son maça kalmıştı.2 Eylül 2001’da Ankara Aski Spor Salon’unda oynanan karşılaşmada yoğun seyirci kitlemizin desteği ile maç bir İspanya’ya bir bize gelmisti.Yoğun çekişme ile geçen maçta son çeyreğe 15 sayı farkla girmiştik.Fakat bu farkın zamanla erimesi oyuncularımız ve seyircilerimizde stres oluşturmuştu.O sırada hakemlerin lehimize verdikleri kararlar İspanya koçu ve oyuncularını çılgına çevirirken itirazlarını yoğunlaştıran İspanya antrenörüne Alman hakem tarafından verilen diskalifiye kararı gelinen son nokta olmuştu.Millilerimiz sahadan 84-79 galip ayrılırken maçtan geriye kalanlar İspanya basınında yazılan şike haberleri olmuştu.
O yıl unutamadığımız diğer maç ise elbette ki final karşılaşmasıydı.İspanya’yı yenmek maalesef İspanya’nın yolumuzdan çekilmesi demek değildi.Final maçımızı yöneten İspanyol hakem verdiği tartışmalı kararlar ile mücadele gücümüzü yitirmemize sebep olmuştu.Ve bu da gümüş madalyada kalmamızı sağlamıştı.Her şeye rağmen millilerimiz ikincilik kürsüsüne çıkıp bize Avrupa ikinciliği gururunu yaşatmışlardı.

Yıl:2006 Yer:Japonya Organizasyon:2006 Dünya Basketbol Şampiyonası
“2006-Japonya” bu organizasyonun her saniyesi unutulmazlar arasına girebilir aslında.
Turnuvada Katar haricinde oynadığı maçlara favori olmadan çıkan A Milli Basketbol Takımı her karşılaşmasında sergilediği performansla yolun sonuna kadar gidebilecek gücü ve hırsı olduğunu gösterdi.
İşte unutulmaz maçlardan ilki;Türkiye-Litvanya maçı
Her duyduğumda ve izlediğimde ilk anki gibi içimi ürperten bir maç.Türk insanının mücadele ruhunu,kazanmaya inancını özetleyen anlar.
Maçın bitimine saniyeler var ve 4 sayı gerideyiz.En iyi yaptığı işi yapıp rakibine faul çaldırtan Ender Arslan sahnede.2 serbest atış hakkının ikisini baskete çevirmesi halinde bile son 6 saniyesine 2 sayı geride gireceğimiz bir maç.Hal böyleyken seyircide sessiz bir bekleyiş;kimisinde “Hadi aslanlar bu maçı kazanırsınız.”bakışları kimisinde de “Artık bitsin de gidelim”bakışları var.
Tam bu anda Ender’in atışların ilkini baskete çevirmesiyle yaşanan ufak çapta bir sevincin ardından kaçırılan 2.serbest atışla birkaç saniye sürecek olan bir umutsuzluk.Ve bir anda bu umutsuzluğun yerini Ender’in kaçan atışının ribaundunu alarak attığı üçlükle büyük bir coşkuya bırakışı.Bu atış sonrası spiker Murat Kosava’nın “75-75” diye bağırışları hala kulaklarımızdadır.
Maç uzamış ve Litvanya uzatmada 12 Dev adamın oynadığı organize oyuna teslim olmuştu.Ender’in asistinde Ersan’ın yaptığı Aley-up’u da hatırlatmadan geçemeyeceğim.

Gelelim diğer bir unutulmaz maça;
Türkiye-Slovenya maçı
Maçı kazanmamız halinde adımızı Dünya Şampiyonası Çeyrek finallerine yazdıracaktık.Maç öncesi takımda bulunan ciddi sakatlıklar can sıksa da artık başarıya 70 milyon inanıyorduk.

Slovenya karşısında beklediğinden çok top kaybı yapan A Milli Basketbol Takımımız ilk yarının son 3 dakikasında mükemmel bir oyun ortaya koydu.3. çeyrekte istediği performanstan uzak kalan 12 Dev Adam yine savunması ile ayakta kalmayı başardı ve son çeyreğe beraberlikle girilen maçın sonunda zafer A Millerimizin oldu. 4. çeyreğin tamamlanmasına 3 dakika kala geriye düşen ve moralleri bozulan 12 Dev Adam'da Engin Atsür'ün 2'de 2, ardından Serkan Erdoğan'ın 1 ve Kaya Peker'in de 1, 3 sayılık atış ile bir anda 5'te 5, 3 sayılık atışı sayıya çevirmeleri Japonya'da 12 Dev Adam'ın muhteşem geri dönüşünü sağladı.

Karşılaşmanın sonunu mükemmel getirmeyi başaran A Milliler karşılaşmadan galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı ve son 8 takım arasında Arjantin'in rakibi oldu. Maçın son düdüğü ile birlikte yine maçın spikeri Murat Kosova'nın "Ağlamak istiyorum!!!" ve "Duymayan varsa tekrarlayayım, çeyrek finaldeyiz!" sözleri tarih yazan 12 Dev Adam'ın neler başardığını özetliyordu.
Arjantin karşısında başarılı olamayan millilerimiz şampiyonayı 6.bitirmiş olsalar da bize mücadele noktasında izletmiş oldukları ve dünyaya izletmiş olduklarıyla bizi bir kez daha gururlandırdılar.

Yıl:2007 Yer:İspanya Organizasyon:Eurobasket 2007
Bir çoğunuzun “Hayır,bunu hatırlamak istemiyoruz” dediğini duyar gibiyim.Evet iyi manada 2007 Avrupa Şampiyonasından hatırlayacağımız anlar yok gibi ama ders alacağımız çok an var.
Ben sadece turnuvaya veda ettiğimiz İtalya maçını hatırlatmak istiyorum.Şu uzatmaya giden maç.Belki uzatma skorunu unutamadığımız tek maç.”70-70”Nasıl unutalım Türk basketbolunun yetiştirdiği en iyi skorerlerden efsane kaptanın son saniye dip çizginin biraz gerisinden maçı koparmak için denediği üçlüğü.Belki hayatında oradan attığı binlerce üçlükten biri olabilirdi ama maçı uzatan ve ümitlerimizi uzatmaya taşımamıza engel olan bir üçlük oluverdi.
Bu maç turnuvanın özetiydi ve bu maçın bize iletmek istediği çok mesaj vardı;
 Dünyanın en iyi oyuncuları bile hata yapabilirdi.
 Takım olamadığın zaman en iyiye sahip de olsan galip olamazdın.
 Sorumluluğu paylaşmayanlar galibiyeti de paylaşamazlardı.

Yıl:2008 Yer:Macau Organizasyon:Eurobasket 2009 Elemeleri

Hangi maçı anlatsam bilmem ki.Elemeler kapsamında tüm maçlarımızı normal şekilde kazandık.Üstünlük kuran taraftık;gerek savunmada gerek hücumda.Ve galibiyetler geldi.Bu galibiyetler de güzel elbette ki ama iz bırakanlar farklı olanlardır.Ben faklı bir deneyimimizden bahsetmek istiyorum.
Macau’da oynadığımız Türkiye-Abd hazırlık maçı.Maçın neticesi ne olursa olsun eminim ki oyuncularımız da dahil bu maçı unutamazdık.Mağlubiyet biraz ağır gelse de yaşananlar her şeye rağmen güzeldi.
Olimpiyatlara hazırlanan ve artık hazırlıklarının en verimli dönemlerinde olan bir Rüya Takım ile oynamak her takımın rüyasıdır.Bunun bize kısmet olması bile güzeldi.Hatta maçın ilk bölümlerinde Abd ile başa baş gidebilmek ümidini taşıyorduk.Belki o şekilde devam etsek yenebilirdik de.Ama bizim özellikle kondisyon yönündeki eksiklerimiz onlarınsa sürekli fiziksel olarak maçın içinde bulunmaları maçın hakimiyetinin Abd’ye ait olmasını sağladı.
Ve şunu da öğrendik;Dünyanın en iyi takımı olmak dünyanın en iyi oyuncularına sahip olmak değil.Onlar dahi takım oyunu oynamak,topu ve skor yükünü paylaşmak peşindelerse doğru olan sistem bu demektir.Nitekim bizi 2009 Elemelerinden kayıpsız olarak geçiren de takım oyunuydu.

Yıl:2009 Yer:Polonya Organizasyon:Eurobasket 2009

İzleyip göreceğiz.Şuna eminim ki sahip olduğumuz genç ve tecrübeli yetenekler bizlere iz bırakan bir şeyler yaşatacaktır.

Yaşatacakları rüyanın altın sarısı olması dileğiyle…

Yaşattığın her şey için sağol 12 Dev Adam…

Günün Fotoğrafı



Bu güzel fotograf Bird'ün basketbola veda gününde çekilmiş.Oldukça güzel bir fotoğraf...

Günün Videosu



Iverson basın toplantısında 50 kere practice kelimesini kullanıyor..

NBA Oyuncuları Peşinde Bir Avrupalı


Geçtiğimiz sezon Josh Childress'ı kadrosuna dahil etmesiyle dikkatleri üzerine çeken Olimpiakos NBA piyasasından oyuncu aramaya devam ediyor.Basında Iverson'la ve Linas Kleiza'yla ilgilendiklerine yönelik haberler çıkmıştı.Son çıkan haberlere göre Linas Kleiza Yunan ekibine sıcak bakıyor.Kleiza,NBA'de kalmak istediğini ama Avrupa'ya gidebileceğini söylemiş,Neden gelecek sezon Yunanistan olmasın gibisinden konuşmuş.

Bana kalırsa Olimpiakos,NBA'den çok Avrupa'da iyi transferler yapmalı.NBA Basketboluyla,Avrupa basketbolu arasında dağlar kadar fark var.Bakınız Josh Childress.NBA'de iyi bir oyuncuydu fakat Olimpiakos'da vasatı aşamadı.Bana kalırsa Olimpiakos NBA'den çok transfer için Avrupa'Ya yönelmeli...

Çarşamba, Ağustos 05, 2009

Daçka'ya süper skorer!


BEKO Basketbol Ligi ekiplerinden Darüşşafaka, kadrosunu sayı makinesi Stefon Jackson'ı alarak kuvvetlendirdi.Çabuk ve atletik bir oyuncu olarak tanınan ve yüksek yüzdeli serbest atışları ile de etkili olan Stefon Jackson Darüşşafaka ile 1 yıllığına anlaşmaya vardı.

Geçen yıl Teksas Üniversitesi'nde (UTEP) 37 maçta 24.5 sayı ortalaması ile NCAA'in en skorer 7'nci oyuncusu olan Stefon Jackson, 5.4 ribaunt,1.9 asist, 1.1 top çalma, % 42.7 şut, % 83.4 serbest atış ortalama ile takımının başarısında pay sahibiydi.

Livingston Şans İstiyor


Uzun zamandır basketbola uzak olan Shaun Livingston sakatlığının tamamen geçtiğini belirtti.Çok kapasiteli bir guard olacağı konuşulurken yaşadığı korkunç sakatlıklar yüzünden bir türlü bekleneni veremeyen genç oyuncu,bu sezon kapasitesini ortaya koyacağını belirtti.

Günün Fotoğrafı



Burdan Earl Boykins'e diyeceğim tek şey,Michael Olowakandi o kadar da saygı duyulması gereken bir zaht değil.

Günün Videosu



Dün itibariyle başladığımız günün videosu ve fotografı bölümümüzde bugun video olarak Dennis Rodman'la devam ediyoruz.

J-Will Geri (Mİ) Dönüyor


NBA'in beyaz çikolata lakaplı hırçın ve bir o kadar mahrur çocuğu Jason Williams basketbola geri dönme kararı aldı.Jason Williams Salı günü New York Knicks'le çalışmaya katıldı.

Eğer Jason Williams kesin olarak dönerse,1 yıllık minumum kontrata imza atacak.

Salı, Ağustos 04, 2009

Shelden Williams Boston'da


Boston Celtics, pota altı oyuncusu Shelden Williams ile imzaladı.NBA’de şampiyonluğun önemli adaylarından Boston Celtics, pota altını Shelden Williams ile kuvvetlendirdi.


2.06 boyundaki pivotla bir yıllık sözleşme imzalayan Celtics, minimum ücret olan 884 bin dolar ödeyecek.


2006 yılında Duke Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Atlanta Hawks tarafından draft edilen Shelden Williams, beşinci sezonunda dördüncü farklı takımına transfer oluyor. 25 yaşındaki Williams, daha önce Atlanta, Sacramento ve Minnesota’da forma giymişti.


JCN görüşü : Güzel transfer.En azından Celtics Mikki Moore'lara kalmadı bu sezon.Bench güçlendirme çalışmaları iyi devam ediyor.

Shaq, Beckham'a Meydan Okudu


NBA'de Cleveland Cavaliers takımına transfer olan 37 yaşındaki Shaquille O'Neal, yapacağı TV programında her spor dalında en iyilerle karşı karşıya gelecek. Olimpiyat şampiyonu Michael Phelps ile yüzme yarışında kapışacak olan O'Neal, boksta eski dünya şampiyonu Oscar De La Hoya ile karşı karşıya gelecek. Teniste ise bayanlarda bir numaralı isim olan Serena Williams ile
maç yapacak olan O'Neal son teklifini ise Los Angeles Galaxy'de oynayan David Beckham'a iletti.
YENİ İLGİ ALANI TV
Shaq, 34 yaşındaki oyuncuya internet paylaşım sitesi twitter aracılığıyla bir mektup gönderdiği mektupta, "Sevgili David Beckham. Eminim benim Shaq Show adlı TV programımı duymuşsundur. Oraya seni bekliyorum. Bana kesinlikle gol atamayacaksın, seni yeneceğeim" diye yazdı.

Günün Fotografı



Birçok basketbol sever bu fotografı görmüştür ama görmeyenler için bir daha verelim.

Günün Videosu

Lee 1 Yıl Daha Knicks'de Kalabilir


Yaz Dönemi boyunca en çok konuşulan isimlerin başında gelen New York Knicks'li David Lee'nin büyük bir ihtimalle 1 yıl daha New York'da kalacağı açıklandı.Bana kalırsa David Lee daha uzun bir kontrata imza atmalı.Çünkü 2010'da David Lee gibi adamların sayısı çok olduğundan bu sene alacağı paraları alamayabilir.

Pazartesi, Ağustos 03, 2009

Warrick Milwakee'de


Milwakee Bucks atletik uzun Hakeem Warrick'le bir yıllık anlaşma sağladı.