Cuma, Ağustos 06, 2010

Celtics'in Yaş Sorunu


2007 yılının yaz aylarında gerçekleşen büyük değişimden sonra Boston Celtics cephesinde bir yaş problemidir akıp, gidiyor. Celtics yönetimi de bu sorunu tetikleyecek takviyeler yapmaya her geçen sezon hızla devam ediyor. Bu sezon kadroya katılan 'genç olmayan' oyuncular Jermain O'neal ve Shaquille O'neal oldu. Benim de aklımda herkes gibi acaba bu takımın yaş ortalaması kaç olmuştur diye bir soru oluştu.

Bu sorunun üzerine ben de araştırdım ve yazdım. Boston Celtics'in şuan için resmi olarak kadrosunda 16 oyuncu yer alıyor. Birçoğu genç ve çaylak oyuncular. Takımın genel olarak yaş ortalamasını hesapladığımızda önümüzde 27.75 gibi bir sayı çıkıyor. Bu ortalama aslında yüksek bir sonuç olsa da herkesi etkileyen bir durum değil. Ben de bunun üzerine muhtemel ilk beşi hesaplamaya karar verdim. Rajon Rondo(25), Ray Allen(35), Paul Pierce(33), Kevin Garnett(34) ve Shaquille O'neal(38) gibi bir ilk beş düşünürsek, koçun sahaya ilk olarak sürdüğü beş kişilik grubun yaş ortalaması 32.8 çıkıyor. Daha sonra düşündüm, bu yaş sorununu biraz daha inceleyelim diye. Kenardan belli bir ortalamanın üzerinde süre alabilecek oyuncuların yaş ortalamasını hesaplayalım dedim. Yine bir muhtemel beş düşünürsek, Marquis Daniels(29), Nate Robinson(26), Glen Davis(24), Jermain O'neal(32) ve sakatlığının düzeldiğini de sayarak Kendrick Perkins(26) gibi bir beşli grup daha ortaya çıktı. Bu grubun yaş ortalaması ise 27.4 oldu. Yani neresinden bakarsak bakalım, neresinden incelersek inceleyelim, neresinden hesaplarsak hesaplayalım Boston Celtics 'yaşlı' bir takım kavramı doğru çıkıyor. Ha bu demek değildir ki 'yaşlı' takımlar hiçbir şey yapamaz. Buna en büyük örnek olarak geçtiğimiz sezonun Play-Off'ları gösterilebilir.

Finalin Mabedi : Sinan Erdem Spor Salonu




The Big SHAQrock

YORUMSUZ !

Boston Kuşağı


-Larry Hughes yakın takipte.Hughes Bobcats ya da Celtics arasında bir seçim yapacak.

-Brian Scalabrine Avrupa'da oynayabileceğini söyledi ancak Celtics'te kalmaya daha sıcak bakıyor.


Lopez Kadro Dışı


Dünya Şampiyonası'na hazırlıklarını sürdüren Amerika takımında Brook Lopez kadro dışı bırakıldı.Hazırlık sürecinde yeterince iyi bulunmayan Lopez'in yerine takıma büyük bir ihtimalle JaVale Mcgee alınacak.

Fransa'da Deprem


Joakim Noah konusundaki belirsizlik geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası'ndan beri devam ediyordu.O şampiyonada da bekletilen Noah kadroya girememişti.Bu sene de yine aynı senaryo oldu ve kampta yer alan Noah,Vincent Collet'nin açıklamasıyla Dünya Şampiyonası'nda forma giyemeyecek.

Banvit'ten Transfer


Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, Vladimir Golubovic ile 1 senelik sözleşmeye imza attı.1986 doğumlu ve 2.12 m boyunda olan Golubovic, pivot pozisyonunda görev yapıyor. Geçen sezon Union Olimpija ile Euroleague’ de 15.1 dakika, 6.8 sayı, 4.2 ribaund ve Adriyatik Ligi’ nde 15.3 dakika, 8.0 sayı, 4.8 ribaund ortalamalarını tutturan oyuncu, daha sonra transfer olduğu Caja Laboral’ de ise 6.0 dakika, 2.0 sayı ve 1.3 ribaund ortalamalarıyla sezonu bitirdi.

Euroleague elemelerinde çok iyi bir transfer oldu Banvit için.

Salı, Ağustos 03, 2010

Magic Jason Williams İle Yeniden Anlaştı


Orlando Magic yaz dönemini sessiz geçiren takımlardan. Bu yaz kadrosuna Chris Duhon'u katan Magic,  Jason Williams'la da sözleşme yeniledi.  Böylece Magic'in kadrosundaki guard sayısı 3'e yükseldi. Jameer Nelson, Chris Duhon ve Jason Williams, Magic'i önümüzdeki sezon taşıyacak oyun kurucular olacaklar.

Resmi sitedeki habere ulaşmak isteyenler buradan buyursun.

Alex De Souza-Rıdvan Dilmen

Heat'ten Bir Takviye Daha


Miami Heat cephesinde takviyelerin ardı arkası kesilmiyor. Takıma son olarak katılan oyuncu Patrick Beverley oldu. Geçtiğimiz sezonu Avrupa'da; Olympiacos'ta geçiren Beverley, iyi bir performans gösterememişti. Beverley'in de Heat kadrosuna katılması ile Miami'nin kadrosundaki oyuncu sayısı 14'e yükseldi.  Bakalım Pat Riley ne zaman duracak.

Meraklısı resmi siteye de göz atmak isterse, buradan buyursun.

Pazartesi, Ağustos 02, 2010

İlginç Fotoğraflar #20



Wilt Chamberlain, ne kadar zıplayabildiğini ölçüyor.

Nemanja Bjelica Caja Laboral'da


Sırbistan'ın son dönemdeki jenerasyonundan çıkan yeni yıldız Nemanja Bjelica, İspanyol devi Caja Laboral ile 5 yıllığına anlaştı. Geçen sezonu Kızılyıldız'da geçiren 2.09 boyundaki basketbolcu, çok iyi bir gelecek vaat ediyor. 22 yaşındaki genç power-forward, Bask takımı ile anlaşmadan önce Avrupa'nın birçok ünlü kulübünden teklif almıştı.

Pazar, Ağustos 01, 2010

İlginç Fotoğraflar #19



Bill Russell ve kızı Karen Russell.