Cuma, Ekim 04, 2013

James Harden'ın Savunması


Geçtiğimiz sezon Houston Rockets'ı Ömer sayesinde ayrı bir şekilde takip ettim. Neredeyse tüm maçlarını canlı bir şekilde izlemeye çalıştım. Rockets'ın geçen sezon oynadığı basketbol koşmaya ve olabildiğince fazla kolay sayı atmaya yönelikti. Takımda Ömer dışında savunma yönü ağır basan oyuncu yoktu. Rockets savunmasının rakibi karşıladığı bölge olan ön alandaki zayıflık, Houston'ın çok fazla basit penetre ve dış şut yemesine sebep olmuştu.

Çarşamba, Ekim 02, 2013

Michael Jordan'ın 2K'ye Verdiği Cevaplar

Michael Jordan'ın aktif basketbol yaşantısını bırakmasının üstünden 10 yıl geçti. Jordan'ın basketbolcu figürünün çok ötesinde dokunulmaz bir profile sahip olması, ağzından çıkan her sözün hala büyük haber niteliği taşımasına sebep oluyor. 50 yaşındaki adamın ofisinde birkaç soruya verdiği cevap, binlerce insanın saniyesinde onun hakkında konuşmasına neden oluyor. Ben de birkaç şey söylemek istedim.

2011 yılından beri 2K'in bir parçası olan MJ, şirketin kendisine sorduğu birkaç soruya cevap vermiş. Yani "Jordan bunları bıraksın, emekliliğin tadını çıkarsın" diyenlere söylüyorum, adama soruyorlar ve o da cevap veriyor. Genel olarak bakarsak, Jordan'ın genelde arka planda kalmayı tercih ettiğini görebiliriz.



90'larda Bill Clinton kadar ünlü olan, her zaman basketbolcudan daha çok bir süper kahraman gibi görülen ve hala çoğu basketbolsever tarafından gelmiş geçmiş en iyi basketbolcu olarak gösterilen bir adamdan mütevazi cevaplar beklemek zaten başlı başına yanlış. X beni yenerdi diyebilecek karaktere sahip değil MJ. Sahip olduğu rekabetçiliği hakkında onlarca hikaye okumuşuzdur, mütevazi bir yaklaşım beklemek en başında buna aykırı. LeBron James veya başka biri arka arkaya 10 şampiyonluk kazansa bile değişmeyecek bir gerçek.. Fakat onu en iyisi yapan da bu sahip olduğu hırçın rekabetçiliği olmuştu.

Salı, Ekim 01, 2013

Ömer-Dwight Bilmecesi


Chicago'da geçirdiği iki sezonda all-star pivot Joakim Noah'ın arkasında kalmış, benchten gelerek özellikle savunmada üst düzey performans göstermiş, sonrasında benche hapsolmamak için Houston'ın yolunu tutmuş ve double double istatistiklerle bitirdiği sezon sonrası birçok basketbolsevere göre takımının en iyi 2.oyuncusu olmuş Ömer Aşık ve 7 kez all-star, 3 kez en iyi savunma oyuncusu seçilmiş ya da Ömer'in medya gününde söylediği gibi  "Nba'in en iyi pivotu" Dwight Howard. Bu iki dev adamın isimlerinin yanında çok fazla soru işareti kullanılıyor bugünlerde.

Ömer Aşık ve Dwight Howard aynı anda parkede yer alabilecek mi? Eğer bu olursa Rockets'ın kazanacağı ve kaybedeceği şeyler neler olabilir? Yoksa bu ikili hakkında çıkan senaryolar Ömer'in pazar fiyatını düşürmemek için mi? Bu sorulara çok daha fazlasını ekleyebiliriz.. Ancak şimdilik Rockets'ın Howard transferiyle ortaya çıkan durumu değerlendirip, akıllara gelen sorulara cevap bulmaya çalışalım.