Perşembe, Temmuz 30, 2009

Michael Geri Dönüyor


Bu haberi duyunca o kadar sevindim ki,gerçekten anlatmak çok zor.Schumi bıraktığından beri F1 takip etmeyenlerdenim.Massa'nın geçirdiği kazaya üzüldük elbet,ama iyi bir vesileye neden oldu.Tabii Massa'ya bir şey olmadıgı için böyle kounşuyoruz.Sonuçta efsane Michael Schumacher yeniden pistlerde.41 yaşındaki Alman pilotu yine o aracın içinde görmek bile bize yeter.

Felipe Massa dönene kadar yarışacak olan Efsane'yi en azından bi kere daha izleme fırsatı bulacağız.

Olympiacos'dan Pota Altına Takviye


Yunanistan'ın güçlü ekibi Olympiacos,Loukas Mavrokefalides ile bir yıllık sözleşme imzalayarak kadrosuna kattı.Loukas Mavrokefalides,geçtiğimiz sezon Euro Cup'ta 12 sayı 6 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Bana kalırsa ilk 5'te başlatılacak adar kaliteli bir oyuncu değil.Ama bench'den gelerek iyi katkı verebilir.

Çarşamba, Temmuz 29, 2009

4. Yabancı NCAA'den..


Beko Basketbol Ligi'nin güçlü ekiplerinden Antalya Büyükşehir Belediye, 4. yabancı olarak Aaron Jackson ile anlaştı.

Geçen sezonu NCAA'de Duquesne Dukes’de geçiren Aaron Jackson, son senesinde 19 sayı 5 ribaund 5 asist istatistikleri ile dikkat çekmişti.Bana kalırsa bu istatistiklerin bu derece iyi olmasında,Jackson'ın takımının NCAA'lerde çok başarılı olmaması.

Shaq WWE Raw'da






















Salı, Temmuz 28, 2009

Tim Thomas Dallas'ta.


Veteran forvet Tim Thomas yeni sezonda Dallas forması giyecek.Espn'nin yaptığı habere göre Thomas bir yıl için 6.5 md alacak.Geçtiğimiz sezon 11 sayı 5 ribaund ortalamaları yakalayan Thomas Dallas'ın uzun rotasyonuna iyi bir destek olacak.

Emeka Okafor-Tyson Chandler Takası


Bugun itibariyle NBA'de dev bir takas daha gerçekleşti.Charlotte Bobcats'in genç pivotu Emeka Okafor,New Orleans'dan Tyson Chandler'la yer değiştirdi.

2009-10 sezonunda Chandler 11.8, Okafor ise 10.5 milyon dolar kazanacak.

Tyson Chandler,Chris Paul yanında çok iyi gözükmüştü.Ama şöyle bir durumda var.Böyle oynatabilen guardlardan sonra başka takımlarda bocalayan çok oyuncu gördük.Eski Phoenix'li Shawn Marion'da bunun güzel örneklerinden.Larry Brown pota altı savunmasını daha da sertleştirdi böylece.Okafor içinse,Chris Paul'le birlikte daha hoş gözükebilir gözümüze.

Pazartesi, Temmuz 27, 2009

''Sam,baba gibi''


Oklahoma City Thunder'ın genç yıldızı Kevin Durant, takımından ayrılmayı düşünmediğini açıkladı. SLAM dergisine verdiği demeçlerde takımını çok sevdiğini dile getiren oyuncu, olmak istediğin yerin burası olduğunu ifade etti.


Genel Menajer Sam Presti'yi de öve öve bitiremeyen Durant, "Sam gerçek babam dışında, bana diğer bir baba gibi. İhtiyacım olan herşey. Daima bana herhangi birşeye ihtiyacım olup olmadığını yada ailemin nasıl olduğunu sorar. Böyle iyi insanları gerçekten seviyorum. O yalnızca bir genel menajer değil. Daha çok her an yanınızda olabilecek bir insan." şeklinde konuştu. Organizasyona olan sevgisini yineleyen Durant, mümkün olduğu sürece takımında kalmak istediğini vurguladı.


JCN görüşü : Biliriz o kalmak isteme demeçlerini.Merak etme draftın acısını çıkarırsın birkaç yıl sonra sen Durant.

Nate Kalıyor..


Kaynakların verdiği bilgiye göre Nate Robinson 1 yıl daha Knicks forması giyecek.1 yıl için ise cebine 5 md atacağı açıklandı.New York her şeyi 2010 piyasasına göre düzenliyor.Şaka maka 2 süperstara attıracaklar imzayı.

Hüseyin Beşok Telekom'da


Galatasaray'ın tecrübeli pivotu Hüseyin Beşok,yeni sezonda Ankara'da forma giyecek.

Kendisine Başarılar diliyoruz.

Pazar, Temmuz 26, 2009

İşte Lebron James vs. Jordan Crawford




Ya aslında abartıldığı gibi bir olay yok ama dediğimiz gibi basına çok kötü yansıdı.Olayın geniş ayrıntısını Buradan öğrenebilirsiniz..

Gooden Dallas'ta mı?


Geçtiğimiz sezonu Spurs'de kapatan Drew Gooden'ın Dallas'la anlaştığı öne sürülüyor.1 yıl için 4.5 md'ı cebine atacağı belirtilen Gooden'sa Dallas'a uzun rotasyonu için oldukça faydalı olabilir.

Nesterovic Toronto'da!


Nesterovic Toronto'da!Hidayet Türkoğlu 'nun yeni takımı Toronto Raptors takıma takviye yapmayı sürdürüyor. Kanada ekibi son olarak free agent Radoslav Nesterovic ile sözleşme imzaladı.

Oyuncunun menajeri Bill Duffy, anlaşmanın 1 yıllığına 2 milyon dolar olduğunu açıkladı. Sloven pivot geçen sezon Indiana Pacers'da 19 maçta forma giymiş ve de 6.8 sayı, 3.4 ribaunt ortalama ile oynamıştı.

Indiana'ya gitmeden önce de Toronto'da oynayan Nesterovic, takımda 2 sezonda 111 maç oynamış ve de 7.0 sayı, 5.3 ribaunt ortalama yakalamıştı. Nesterovic, NBA'de 11 sezondur forma giyiyordu.

Big Ben3:Atışları Çok İyi olamasada İstediği Zaman Patlama Yapabilen Bi Oyuncu Bakalım Neler Olacak...

Watson Serbest...



Oklahoma City Thunder takımı tecrübeli guard Earl Watson'ı serbest bıraktı. Takımın Genel Menajeri Sam Presti açıklamayı yaparken, oyuncunun kontratını bizzat satın aldıklarını ve Watson'ın artık serbest olduğunu duyurdu.

8 yıllık NBA kariyerine sahip Watson, geçtiğimiz sezon Thunder formasıyla çıktığı 68 maçta, 6.6 sayı - 5.8 asist ve 2.7 ribaund ortalamalarıyla ter döktü.

Big Ben 3:Thunder'ın Yenilik Planları Yavaş Yavaş Geliyor Ama Bu Oyuncuyu Fazla Tanımıyorum...

Oynayamadan Gitti...

Phoenix Suns takımı tecrübeli oyuncu Ben Wallace'ın kontratını satın alarak oyuncuyu serbest bıraktı. Suns ve Wallace kontrat satın alma işlemi için 10 milyon dolara anlaştı.

Tecrübeli oyuncu Wallace, önümüzdeki sezon Suns'ta oynamış olsaydı tam 14 milyon dolar kazanmış olacaktı. Yapılan işlemlerle beraber serbest kalan oyuncu, geçtiğimiz ay Cavaliers'la yapılan takasla beraber Suns yolunu tutmuştu.

2007-2008'de Chicago Bulls'dan Cleveland'a geçen 1974 doğumlu pivot, geçen yıl normal sezonda 56 maçta (ort 23 dak), 3.0 sayı, 6.5 ribaunt,1.3 blok ortalama ile oynamıştı. Play-off'larda ise 14 maç oynayıp 16 sayı atarak 38 ribaunt toplamıştı.

Big Ben 3 Görüşü: Bırakması Akıllıca Fakat Sevenleri 1 Yıl Daha İstiyor Kendisi İçin Her Şeyin Para Olmadığını Sölemişti... İnşallah Bırakmaz...

Sansürlenemedi!!


LeBron James Yetenek Akademisi'nde bu ay başında yaşanan bir olay uzun süre medyadan gizlenmeye çalışıldı.Uzun zamandır basketbol basınında çok konuşulan bu olay unutulacağa benzemiyor.Jordan Crawford adlı üniversite öğrencisi bir nevi hocası olan LebroN James'in üzerinden güzel bir smaç yapıyor.Tamam buraya kadar her şey normal.Nike firmasının salondaki bütün kameraları toplattığıı ve çekimleri engelletmesine karşı çıkıyorum şahsen.Sonuç olarak sansürleyemediler.

Sonuç olarak Amerika'dan Türkiye'ye kadar basında genişçe yer buldu.

GAY Değilmiş..



11 Temmuz’da nişanlısı Kesha Nichols’la evlenmeye hazırlanırken, düğünden 2 saat önce vazgeçen Spurs’ün All-Star forveti Richard Jefferson, hakkında çıkan ‘gay’ iddialarını yalanladı.

İnternette dolaşan “Nişanlısına gay olduğunu açıklayınca nikah iptal oldu” dedikodularını yalanlayan Jefferson, “Gay olsaydım bunu söylerdim” diye konuştu.

Biraz bayat bir haber ama yinede paylaşmak istedim.

Hurşit Baytok ile ‘FundaMENTAL’ Eğitim Kitabı Çıktı!!


TBF Eğitim Kurulu Üyesi, Beşiktaş Jimnastik Kulubü Alt Yapı Koordinatörü ve Genç takım antrenörü aynı zamanda antrenörlük konusunda gelişimime sonsuz katkısı olan çok değerli Hurşit hocamızın TÜRK BASKETBOLUNA hizmetleri devam ediyor.

Hurşit BAYTOK bu seferde ”FundaMENTAL” isimli basketbol eğitim kitabı ile bilgi birikim ve deneyimlerini biz basketbolseverlerle paylaşıyor.

Deneyimli antrenör Hurşit BAYTOK ” FundaMENTAL” adlı eğitim kitabı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Hurşit Baytok ile FundeMENTAL

Hücum basketbolunu tüm ana hatları ile ele alan,resimler,şekiller ve 60′ın üzerinde alıştırma ile desteklenen kitapda,

–Fundemantal çalışmalarının önemini
–Çalışmalar sırasında oyuncuile iletişimin nasıl sağlanması gerektiğini
–Öğretme Prensiplerini
–Yüksek Performansın Unsurlarını
–Drillerin psikolojisi olduğunu
–Hücum tekniğinin unsurlarını
–Çalışmalar sırasında antrenör olarak rolünüzün ne olması gerektiğini
–Kaliteli antrenmanın ne olduğunu
–Rekabet üstü olmak kavramını
–Oyun Kurucu ve Uzun adamlar ile ilgili bilmeniz gerekenler

başlığı altında topladığım bilgileri bulacaksınız.Tamamı 155 sayfa olan kitap yılların süzgecinden geçirilmiş onlarca bilgi ile dolu olup, basketbolün olmazsa olmazı temel teknik çalışmaların önemini bir başka açıdan ele alarak sizlere, antrenörlük yaşantınıza yeni bir ışık tutmak amacı ile hazırlanmıştır. Kitaba sahip olmak için benimle aşağıdaki mail adreslerinde iletişimi geçmek yeterli olacaktır.

Saygılarımla
A.Hurşit Baytok

FundeMENTAL adlı kitaba ulaşmak için İLETİŞİM bilgileri.

hursit@hursitbaytok.com
hursitb@superonline.com
kbasaran@windowslive.com
basketbolbilgi@gmail.com

Tel: 0 539 527 41 81 (Hurşit Baytok)
Tel: 0 543 745 18 28 (Kemal Başaran)

WNBA All-Star


Dün gece oynanan All-star maçında kazanan taraf 130-122'lik skorla Batı karması oldu.Batı karmasında attığı 22 sayıyla maçın en değerli oyuncusu seçilen Swin Cash,aynı anda WNBA All-star rekorunu kırdı.Daha önce Türkiye'de forma giyen,Sophia Young,Cappie Pondexter,Katie Smith gibi isimleri izlemek benim için zevkliydi.

Tabii ki Bayan basketbolu,erkek basketbolu kadar haz vermiyor bana ama dünkü maç yinede izlenmeye değerdi.

''Aptal olmak lazım!''


Yaptığı açıklamalarla her zaman gündem oluşturmayı başaran Jose Mourinho sessizliğini bozdu ve Zlatan Ibrahimovic ile Samuel Eto'o arasında gerçekleştirilecek takası değerlendirdi.
La Gazzetta Dello Sport'a yaptığı açıklamada "Ancak bir aptal Samuel Eto'o gibi bir golcünün kadrosunda olmasından mutlu olmaz, ben aptal değilim" diyen Portekizli çalıştırıcı; Kamerunlu yıldızla yollarını ayırma kararı alan meslektaşı Pep Guardiola'ya da gönderme yapmış oldu.
Ibrahimovic'in de mükemmel bir oyuncu olduğunun altını çizen Mourinho "Ibra gibi bir golcüyü almak için çok para harcamalısınız ve günümüz ekonomik şartlarında bu bir çılgınlık. Ben bu çılgınlığı Real Madrid yapar diye tahmin ediyordum ama Barcelona yaptı" dedi.
Mourinho, Inter taraftarının Ibrahimovic gidiyor diye çok fazla üzülmeyeceğini ifade ederek, ''Ibrahimovic, benim ve Inter'in istediği her şeyi verdi. Onun gidişine taraftarlarımız üzülmüyor aksine heyecanla Eto'o'nun takıma dahil olmasını bekliyorlar'' diye konuştu.

Massa Yoğun Bakımda !


Formula 1 Macaristan Grand Prix'si sıralama turlarında aracının içinde başına sert bir cisim isabet eden Felipe Massa'nın kafatası çatladı. Ameliyat edilen Brezilyalı pilot, yoğun bakımda tutuluyor.
JCN görüşü : Neyse ki durumunda iyi gelişmeler varmış.Acil şifalar diliyoruz.

White Man Can't Jump

Filmi izleyebilmek için ---> http://www.basketballove.tk/index.php?topic=4047.msg14861#new

Jasaitis Galatasaray'da (MI) !



Galatasaray'ın 27 yaşındaki Litvanya'lıyla anlaştığı dedikodular arasında ilk sırada.


Litvanya milli takımında da yer alan 27 yaşındaki Jasaitis, Lietuvos Rytas, Maccabi Tel Aviv ve TAU Ceramica formalarıyla üç sezondur Euroleague'de mücadele ediyordu. 2.02 boyundaki forvet, geçtiğimiz yıl İspanya Ligi'nde oynadığı 34 maçta ortalama 21 dakika sahada kaldı ve 8.9 sayı, 3.2 ribaund ortalamaları tutturdu.


JCN görüşü : Türkiye için çok iyi transfer olur.Kendini artık kanıtlamak isteyecektir.Rytas'tan ilk çıktığında büyük bir yıldız olması bekleniyordu ancak olamadı.Bakalım ''çakma kaleşnikov'' imzayı atacak mı ?

Chelsea Aşkı



Geçen gün Amerika'da oynanan maçtan önce bu güzel fotograflar ekrana geldi.Kevin Garnett'in ilgisinden haberdardım ancak Melo'nun ilgisini bilmiyordum doğrusu.

Ratliff Spurs'ta


San Antonio Spurs, tecrübeli pivot Theo Ratliff ile anlaşma sağladı. Spurs ile 1 yıllık anlaşma imzalayan Theo Ratliff, veteran minimum kontratıyla $1.3 milyon kazanacak. Ratliff geçen sene Sixers forması altında 46 maça çıkmıştı.

JCN görüşü : Saçma transfer.Gereksiz transfer.Spurs ne yaptı anlamadım.