Cuma, Kasım 09, 2012

İşin Ustası #2: Triangle Offense

  Mike Brown'ın Lakers'tan kovulmasından hemen sonra birçok kaynak odaklarını Phil Jackson üzerine çevirdi. Phil gelir mi gelmez mi bilinmez ama Phil Jackson'dan konu açılınca akla da ilk gelen şeylerden biridir triangle offense (üçgen hücum sistemi). Step-back jumper ile başladığımız diziye üçgen hücum sistemiyle devam edelim o halde.

Perşembe, Kasım 08, 2012

Video: Whoop 'Em Mavericks Style



İlk izlediğimde videoyu kimin yüklediğine bakmamıştım. Her yönüyle vefakar olan Mavericks taraftarından birinin videosu falan sanarken ciddi ciddi Mavericks'in orjinal hesabı yüklemiş, American Airlines Center'da defalarca duymaya başlarız artık. Gangham Style çalmasından iyidir gerçi.

Çarşamba, Kasım 07, 2012

Kobe vs LeBron vs Jordan: Maç Kazandıran Basketler



Son saniyelerde maçı takımına kazandırmak veya skoru eşitlemek amacıyla yapılan atışlar basketbolcular için en sıkıntılı anlar olsa gerek. Oyunun çoğu anında geriye dönüş yapabilirsiniz, ilk çeyrekte kaçırdığınız şutları oyun içinde ilerleyen zamanlarda telafi edebilirsiniz, fakat maçın son saniyelerinde yaptığınız o atışlar çoğu zaman her şeyi gölgesinde bırakır. Harika oynayan bir oyuncunun son saniyede pas vermesi bile yargılanabilir bir hale gelebilir. Ör: James.

İşin özü, süperstar oyuncudan en kritik anda ortaya çıkıp takımını kurtarması beklenir. Ve tabii bunlardan sonra o şutun girmesi..

Salı, Kasım 06, 2012

Video: Uncle Drew

Bilmiyorum bunu boşuna mı paylaşıyorum ama orada bir yerlerde hala izlemeyenler varsa görsün isterim. Kyrie Irving oynamakla kalmayıp, hem yazıp hem de yöneterek meziyetlerinin sadece basketbolla sınırlı olmadığını gösterdi. Part 1 çok beğenilince doğal olarak Part 2 için beklentiler yükselmişti. Kevin Love ve Bill Russell isimleri bu beklentiyi karşılar cinsten.

Part 1:



Part 2:



Kevin Love şu maskeyle hiç vazgeçmeyen kötü beyaz adam rolünde rahatça oynatılabilir.

Umarım Part 3 de gelir.

Bynum'ın Yüzüne Ne Olmuş?


Kwame'yi ilk beşte gördükten sonra verdiği tepki olabilir mi? Ya da Kwame'nin sözlerini öğrendikten sonraki an.




Pazartesi, Kasım 05, 2012

Sakal ve Ekibi


Houston Rockets'ın yaz aylarında yaptığı hamleler çok konuşuldu, ancak Morey bombayı sona bırakmıştı. Jeremy Lin ve Ömer Aşık'a 3 yılda toplam $50 milyon ödenecek olması kimilerine göre Rockets organizasyonunun 3-4 yılını çöpe atmaktı, tabii ki Morey onlardan biri değildi. 

İşin Ustası #1: Step-Back Jumper


   Bloga yeniden bir şeyler yazmak istediğim zaman en büyük sıkıntı elbette yazacak bir şeyler bulmak oluyor.
Yine bu konuda düşünürken yüzlerce maçta izlediğimiz, çoğu zaman beynin alışmışlığına yenilen bazı hareketleri, taktiksel çizimleri ve bunların ustalarını ele almaya karar verdim. Ne kadar uzayacağını bilemem ama eğlenceli ve bilgilendirici ya da bilgileri tazeleyici bir dizi olacağını düşünüyorum.

   İlk olarak daha çok NBA sahnesinde tanık olduğumuz, basit görünen ama aslında çok fazla çalışma gerektiren ve bu doğrultuda büyük bir hücum silahı haline gelebilen "step-back jumper"a bir göz atacağız.


Pazar, Kasım 04, 2012

LeBron'un Kafa Bandının Zaman Çizelgesi



Geçtiğimiz yıllarda buna benzer bir post TBJ'de yayınlanmıştı. Laf dönüp dolaşıp Bron'un kafa bandı ve kelliğine gelince hatırladım ve paylaşmak istedim. Kellikten muzdarip olduğunu biliyoruz ama kapatmaya çalışarak biraz daha ön plana çıkarıyor. 3-4 yıl içinde Drexler'ın Portland'daki son yıllarına dönmesi muhtemel.





Yıl: 2003
Alın Açıklığı: 1.9 cm