Cuma, Aralık 23, 2011

Kalanlar-Yer Değiştirenler

Pazar günü rötarlı bir şekilde başlayacak 2011-12 sezonu öncesi, kısa dönemde gerçekleştirilen transferlerin listesini sizlere sunalım.

3 Takımla TOP 16

Galatasaray'ın elemelerden gelerek Euroleague'e katılmasıyla takım sayımızın 3'e çıktığı bu senede, herhangi bir kayıp vermeden Top 16'ya 3 takımla devam ediyoruz. Özellikle F-4'un İstanbul'da oynanılacağını öğrendiğimiz günde yüzümüzde oluşan hal ve şekil, bugün tamamıyla farklı bir noktada. Bunun sebebi bildiğiniz üzere takımlarımızın o noktalara birazcık uzak gözükmeleri.

Çarşamba, Aralık 21, 2011

United Center Ahalisi Memnun

NBA'de sezon öncesi maçlar tüm hızıyla devam ediyor. Dün akşam oynanan Pacers-Bulls maçı da en çok ilgi çeken maçlardan biriydi. Şöyle bir göz atalım.

Salı, Aralık 20, 2011

Kameralarımız Staples Center'da


Maç yazısı yazmaktan nefret ettiğim için o tarz bir işe kalkışmayacağım. Maç yazısı yazmaktan nefret etmemin sebebi ise her maçı izlememin mümkün olmaması, yani izlemediğim bir maç hakkında bol keseden atma yeteneğine sahip değilim.

Peja Bıraktı


Peja'nın dün bıraktığını öğrenmiştim fakat buraya yazma fırsatım olmadı. İki kelam etmek isterim. 2001'deki Avrupa Şampiyonası'nı çok çok iyi hatırlıyorum. Zaten ordaki performansı Kings'deki performansıyla parelel bir şekildeydi, yani muazzamdı. Hani kendi takımında döktürüp, milli takımda yatma şeklinde değildi.

NBA'in Yeni Adresi Belli Oldu

Öncelikle herkes gibi benimde çok çok merakla beklediğim bir durumdu bu. Açıkçası üzüldüm. Doğuş grubunun hiçbir ilgisi olmadığını duyduktan sonra elimizde kalan tek kanal Trt'ydi. Ancak Trt'yi de biliyoruz yani. Ne kadar olabilirdi. Her neyse, lafı uzatmadan yeni yayıncının D-Smart olduğunu belirteyim. Resmi değilmiş henüz, ancak Sports Tv'nin internet sitesine koyulduysa olay bitmiştir. Hepimize geçmiş olsun. Haftada 1 veya 2 maç herhangi bir D-Smart kanalında yayınlanacakmış. Bu kanalın Tnt olması gündemde. Benim gibi internet hızı çok da fazla olmayanların işi çok daha kötü. Diğerleri içinse League Pass gibi bir olasılık var.

Bahsettiğim haber için buradan alalım.

Edit: Bakın, içimdeki acıdan dolayı imla hataları ardı ardına gelmiş.

Shaq'ın Tnt'deki Park Problemi

Emekliliğiyle birlikte Tnt'de yorumculuğa başlayacak olan Shaquille O'neal'ı allayıp ballayıp seyircinin önüne atmaya hazırlanan kanal, her türlü reklamı yapıp bunu değerlendirme peşinde.

İşte Video:

Pazartesi, Aralık 19, 2011

Freeman-Eastwood-Bryant


İnternette dolaşırken denk geldim. "Clint Eastwood Reality Show" diye bir başlık gördüm. Belki de Hollywood'un en karizma adamı 81 yaşında niye böyle bir şeye soyunur sorusu akıllara gelmedi değil. Eastwood'un çok fazla görülmeyeceği ancak ara sıra çıkacağı da eklenmiş.
Özellikle 4 Oscar sahibi, yaptığı her film hasılat rekorları kıran abimizin böyle bir şey yapması şaşırttı. Fotoğraf da 2009'daki bir partiden.

Unforgiven ve Million Dollars Baby'de yanyana oynayan Eastwood ve Freeman, Kobe Bryant'la birlikte.

Bu da haberin ayrıntılı şekli: http://www.foxnews.com/entertainment/2011/12/16/clint-eastwoods-family-to-star-in-reality-show-with-network-behind-keeping-up/

Baron Davis Knicks'de


Geçtiğimiz sezon Melo'nun gelmesiyle, taraftarın yıllardır hayalini kurduğu yıldız oyuncularla kurulu şampiyon New York Knicks ütüyopyası gerçekleşiyor gibiydi. Özellikle ellerinde büyük bir kontrat verecek kadar yer varken bir yıldız oyuncu daha alınabilirdi. Ancak onlar hiç beklenmedik bir şekilde o büyük kontratı geçtiğimiz sezonun şampiyonu Mavericks'in önemli parçası Chandler'a vermeyi seçtiler. Chandler'ın sakatlık konusunda sabıkası hiç hafife alınır cinsden değil. Ayrıca 25 yaşında falan da değil. Kısacası beklemeyi göze alamadılar. Chandler önemli bir parça, fakat dediğimiz gibi biraz tuzlu oldu onlar için.

Amnesty kuralıyla birlikte Cleveland Cavaliers tarafından serbest bırakılan Baron Davis'le anlaşarak guard rotasyonunu güçlendirdiler. Baron Davis'in konsantre probleminin olduğunu kariyerinin birçok döneminden biliyoruz. Ancak Cavaliers ve Clippers gibi organizasyonlardan sonra Knicks için oynamak onun için farklı olabilir. Özellikle rotasyon sıkıntısı olan takımda Tony Douglas'la beraber o bölgeyi idare edebilirler. Sözleşmesi ise 1 yıl için 2.5 md.

Ağlasak mı Gülsek mi







Chris Paul takasıyla Los Angeles'dan ayrılıp New Orleans'a taas olan Aminu-Gordon-Kaman üçlüsü hallerinden hiç de memnun gözükmüyor.

Gel Baba, Topla Gel, Gel Biraz Daha



2009'da kurduğumuz blogumuza çok fazla ara verip içine etmiştik. Arı gibi yazdığımız, kastığımız güzel anların anısına git gel yapmayalım demiştik. Ancak kendi blogumu malum arama moturunda öyle gariban bir şekilde görünce bir şeyler alevlendi ve ciddi ciddi yazmayı düşündüm. Ee sonuçta bir yerden başlamak gerek. Benimle birlikte yazan arkadaşlarla konuşmadığım için onların bu durum karşısındaki ilgilerini bilemiyorum. Hazır önümüzde yeni bir NBA, yeni bir dönem var, bu fikir neden potasidelik için de geçerli olmasın fikriyle çıkıyorum(z) yola.

Not: Banner ve tasarım çok zevkli değil, biliyorum. Ancak elimden daha iyi bir şey çıkacağını da düşünmüyorum. Elimden geleni yaparım.