Perşembe, Temmuz 29, 2010

Yetmez Mi Bu Kadar ?


Miami Heat ile ilgili bir iki hafta önce bir yazı yazmıştım. Yazının ana teması, Miami Heat'in yaptığı transferler üzerineydi. Fakat Miami'de takviyeler dur durak bilmiyor. Kurnaz Pat Riley, son olarak Eddie House ve Kenny Hansbrouck'u ikna etti.

Miami Heat, Eddie House ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Eddie House, 2 yıl sonunda Miami'den 2.8 md alacak. 32 yaşındaki guard geçen sezon Boston Celtics ve New York Knicks forması giymişti.


Ayrıca Miami Heat, NBA Yaz Liginde Miami Heat forması giyen Kenny Hansbrouck ile sözleşme imzaladı. Hansbrouck, NBA Yaz Liginde iyi bir performans göstermişti.

Çarşamba, Temmuz 28, 2010

Ey Fenerli Şükür Çek


Ben Fenerbahçeliyim,bunu zaten daha öncede belirtmiştim.Genelde damarıma basılmadıkça apaçilikde yapmam,objektif olmaya çalışırım.Ancak Fenerbahçe öyle bir futbol oynadı ki,objektifliğe falan zaten gerek yok.Fenerbahçe'nin bu futbolla bu skoru almasıdır mucize olan.Young Boys takımının ilk yarıda girdiği pozisyonları bir ara sayıyordum.5-6-7..Sonra hafızam kaydı,oynadığımız futbolu görünce.Sonuçta taraftarız tabii,destekliyoruz gönülden.Hele Kazım kırmızı kart görünce,bildiğim her türlü fantezik küfürü ettim Kazım Kazım'a.

Maçın burda özetini falan geçmicem,şöyle bi genel olarak bi değerlendirelim...

Volkan maçın Fenerbahçe cephesindeki tek kahramanı.Açıkcası düşünmek bile istemiyorum,ya Volkan kötü gününde olsaydı,diye.Çıkarttığı toplar ve ettiği küfürler hafızama kazınmış durumda.
Fenerbahçe'nin defansı "Manda yuva yapmış söğüt dalına" şarkısını dinler gibi mayışmış bir durumda.Özellikle ilk yarı.Atılan her ara pası vücudlarıyla değilde gözleriyle takip eden futbolcular,maça inanılmaz temiz bir şekilde çıkmış olmalılar.Bu kadar şansın başka bir açıklaması yok.İkinci yarı takım kapanınca Bilica ön plana çıktı çıkmasına da,orta sahayı bakkala pazara gider gibi geçen Young Boys takımı Fenerbahçe'yi hem ilk hem de ikinci yarıda felç etti.Hele o Santos'un kanadı,duble yol niteliğindeydi Young Boys için,yani adamlar çok rahat rahat o kanadı bitirdiler.

Volkan iyiydi dedim,bide Stoch'dan söz etmek lazım.Golü zaten güzeldi de,o adam top oynar arkadaş.Santos gibi parayı alayım,yatayım ayarında olmayacak gibi.Eğer orta sahanın göbeği daha kuvvetli olursa,o da daha verimli olabilir.

Alex kötü günüdeydi,kötü gününde olmasının sebebi Young Boys orta sahasının kalabalık olması büyük etken.Doğal olarak Gökhan Ünal'da istediği topları alamadı-Zaten Fenerbahçe'nin 3-4 kere geldiğini hatırlıyorum-

Önder Turacı'da tebrik ediyorum,bi oyuncu o kadar antremana çıkıp hala nasıl bu kadar kalas kalmayı başarır,cidden tebrikler.


Son olarak Kazım.Geçen sezonun ortasında gönderilince,aslında sağlam adam,kuvvetli falan diyordum.İster Fransa'ya gönder ister Uganda'ya.Adamın mantık değişmemiş.Dia'da geldikden sonra,onun o formayı bi daha o formayı giyme işi yaş gibi.

Sonuç olarak berbat oynadığımız bir maçtan sonra 2-2!lik bir skor aldık.Asıl sevindirici olan bu.Boynumuz bükük ayrılmıyoruz en azından.Kadıköy'de böyle bir futbol beklemiyorum.Umarım takım bir an önce toparlanır.

Salı, Temmuz 27, 2010

Dünyanın Yıldızları #8




Heiko Schaffartzik / 1984 Almanya

Zor bir hayat hikayesi olan Heiko Schaffartzik'in, 13 yaşında lösemi hastası olduğu açıklandı. Uzun süre basketboldan uzak kalan Heiko, 2002 yılında tekrar basketbola döndü. Almanya'nın son dönemde büyük beklentiler içinde olduğu bir oyun kurucu idi. Fakat o kendini ilerleyen yıllarda geliştiremedi. Ta ki Eurobasket09'a kadar bir daha adını duymaz olmuştuk. Fakat Polonya'da öyle bir Schaffartzik izledik ki, aklımızdan hiç çıkmadı. Dirk Nowitzki'nin yokluğunda takımı tek başına taşıyan Alman guard, turnuvanın en skorer isimlerinden biri oldu.

Uzak mesafeli üçlükleri ile patlamaya hazır bir bomba gibi olan Schaffartzik, turnuvaya iddialı bir şekilde gelmeyen Almanya'nın en büyük kozlarından biri olacak. Eğer Almanya, çeyrek final ve ötesini görürse okuması zor olan Schaffartzik ismini çok duyabiliriz.

İlginç Fotoğraflar #18



Wilt Chamberlain ve Pat Riley.

Pazartesi, Temmuz 26, 2010

Guti Beşiktaş'ta




Fenerbahçeli'de olsam,bu haber çok heyecanlandırdı beni.Sonuç olarak 2 yıllık 2.7 milyon euro'ya Beşiktaş'ta.

Pazar, Temmuz 25, 2010

İlginç Fotoğraflar #17


Bill Russell, Muhammad Ali, Kareem Abdul-Jabbar.

Dünyanın Yıldızları #7


Kevin Durant / 1988 Amerika Birleşik Devletleri

Şüphesiz ki Amerika Birleşik Devletleri, kadrosu ne olursa olsun turnuvaya favori olarak geliyor. Olimpiyat kadrosundan hiçbir yıldızın yer almadığı, yeni oluşturulmuş kadronun en önemli silahı Kevin Durant. Genç bir kadro ile Türkiye'ye gelecek olan Amerika'da skor yükünü üstlenecek en önemli parçalardan biri yine Durant.

Oklahoma City Thunder'ın yıldızı, turnuvada kendini bir anlamda ispatlamaya geliyor. Tabii ki 22 yaşında olması, ona bazı olumsuz yönler katsa da, FIBA basketboluna karşı olan tecrübesizliğini, diğer olumlu yönleri ile kapatmaya çalışacak. Uzun kolları, atletik fiziği ve averajın üzerinde sayılabilecek şutu ile komple bir oyuncu Durant. Amerika koçu K'nin de istediği gibi, birçok pozisyonda görev yapabilen Durant, eğer Amerika şampiyon olursa, turnuvanın en değerli oyuncusu olarak seçilmeye en yakın isim.

KG vs. Shaq



Aslında amaç sadece fotoğraf değil.Shaquille O'neal,Celtics için oynamak istediğini açıklamış.Hatta minumun kontratla oynayabileceği söyleniyor.Eğer Shaq gibi bir adam sırf şampiyonluk kovalamak için minumum kontrata razı olursa,büyük fedakarlık örneine tanık oluruz.Çünkü Shaq'a mle kontrat verecek bir sürü takım var piyasada.