Cumartesi, Eylül 01, 2012

İyi Niyet Elçisi Howard

Lakers'a imza attığından beri her yerde LA propagandası yapan Howard şimdi de Asian ablalara "Bir ki üç Lakers Lakers LALALA" çektirmiş.

Javale Mcgee & Hakeem Olajuwon

Hall Of Fame mensubu, gelmiş geçmiş en iyi pota altı oyuncularından biri olan Hakeem Olajuwon Dwight Howard ile olan özel antrenmanlardan sonra seviyeyi iyice düşürüp Mcgee ile idmanlara başlamış. 1.43 uzunluğunda olan videoda çalışmaların bir bölümü yer alıyor. Kalan bölümde muhtemelen şamaroya dönen arkadaşın kim olduğunu tahmin etmek zor değil. Çalışmalarda Amar'e de yer alıyor.

Rondo Uzaklardan İddialı Konuşmuş


Geçtiğimiz sezon Boston Celtics'in playoff macerasında geldiği noktada en büyük paylardan biri şüphesiz Rondo'ya aitti. Philly serisinde epey düşüş yaşasa da Miami'ye karşı oynayabileceğinin en iyisini oynadı. Serinin 2.maçını hala unutmak zor. Bariz hakem hataları ve Rondo'nun 44 sayısıyla birlikte takımını Xavi-Iniesta kıvamında oynatması görülmeye değerdi. Celtics'in 3-2'den seriyi verdiğini düşündükçe üzülmüyor değilim.

Habere gelirsek, Rondo birkaç sponsorluk ve organizasyon işi için Hong Kong'a gitmiş. Bu sabah birkaç veletle top oynamış. Organizasyondan sonra "asian" kardeşlerimizin sorularını yanıtlamış. Rondo, gelecek sezon Miami'nin yerini kapıp şampiyonluğu kazanacaklarını iddia etmiş, ayrıca Boston'ın yaz dönemindeki hamlelerinden çok memnunmuş. Ayrıeten Şunları eklemiş:

"Çok iyi oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Courtney Lee, Jason Terry ve Jeff Green çok önemli olacak. Her sene büyük beklentilere sahip bir organizasyonuz, bence geçen seneki kadrodan çok daha üstün bir kadroya sahibiz"

Ayrıca Rondo Ray Allen'la ilgili gelen soruları cevaplamamış. Lakers'ın yaptığı hamleler içinse, her şeyin sadece kağıt üstünde olup, sahada bir şey görmediklerini belirtmiş.

Celtics'in taraftarı, tecrübesi iyi hoş ama Miami ve Los Angeles'a kafa tutması imkansız gibi. Ayrıca Celtics sezona kötü başlayıp, işler sarpa sararsa Ainge Rondo'nun pazarını değerlendirebilir. Geçtiğimiz sezon takasta adı geçmeyen Celtics oyuncusu yoktu.

Cuma, Ağustos 31, 2012

What Up Yo


Iman Shumpert 80'ler partisine katılmış, sonuç bu. Saatinden gömlek desenlerine kadar bu çocuk çok tutacak.

Lakers Shaq'ı Onurlandırıyor


Lakers forması giydiği dönemde NBA'deki en dominant birkaç oyuncusundan biri, Lakers'ın yeni yüzyılla birlikte kazandığı 3 şampiyonluktaki en büyük pay sahibi Shaquille O'neal'ın 34 numaralı forması 2 Nisan 2013 günü emekliye ayrılacak.

Shaq'ın Lakers'tan ayrılış şekli bilindiği üzere epey olaylı olmuştu. Kobe Bryant'la yaşadığı anlaşmazlıklar 2004 NBA Finali'nin kaçmasına bir anlamda vesile olmuş, Lakers yönetimi Shaq'ı göndererek olayı bir bakıma çözmüştü. Kimi çevrelere göre Shaq'ın takımdan ayrıldıktan sonra Lakers taraftarının ve Lakers'ın bir düşmanıymış gibi gözükmesinden dolayı-Halbuki bu tamamen Kobe arasındaki rekabetten dolayıydı- formasının emekli edilmesinin yanlış olduğunu savunmuştu. Celtics forması giymesi de cabası olabilir. :) Lakers yönetimi böyle düşünmemiş olacak ki Shaq'ın formasını bu sezon emekliye ayıracaklar. Kobe ve Shaq arasındaki diyalogların nasıl olacağı şimdiden merak konusu tabii. Şampiyon olunca "Shaq'tan bir tane fazla yüzüğüm var hehehehe za" diyen bir adam sonuçta Kobe, enteresan olacak.



Shaq'ın kitabında-Shaq Uncut- söyledikleri ne kadar doğrudur bilinmez, ama aralarındaki olaylarda sadece Kobe'yi suçlamak da büyük aymazlık. Shaq'ın egosunu ve ayrıldığı takımlara anında bok atmasıyla ünlü olduğunu kısacası bu konularda sütten çıkmış ak kaşıklığı geçtim, umumi tuvaletten çıkmış tuvalet kağıdı kadar temiz olduğuna inanmıyorum.

Bu arada Jamal Wilkes'ın 52 numaralı forması da emekliye ayrılacak bu sezon. Lakers ile birlikte 4 kez şampiyonluk yaşamıştı. 

Charles Barkley Şarkı Söylerse



Charles Barkley Boyz II Men ile düet yapıyor, umarım bir daha yapmaz. Barkley'den kötü kokular gelmeye başlamasıyla birlikte grup elemanlarının devreye girmesi ayrı bi' olay.

Perşembe, Ağustos 30, 2012

Sözlerini Unutmak Kolay. Peki Ya Gözlerini...





 :(

Taklitler Aslını Yaşatır - Kobe vs. Jordan

İşbu video, Kobe Bryant ve Michael Jordan'ın oyun içindeki benzer silahlarını ve tepkilerini toplamış. "Kobe, Jordan taklitçisidir" gibi bir sonuç çıkmasın, belki de sadece winner karakterin yarattığı benzerliklerdir. Fakat bir hayli ilginç.


Çarşamba, Ağustos 29, 2012

Kareem Heykeline Kavuşuyor


Lakers organizasyonu Kareem'in heykelinin Staples Center'ın önüne dikileceğini açıkladı. Geçtiğimiz sene heykel dikilmesi ile ilgili konu geçmiş, Kareem ise kimsenin beklemediği şekilde aksi bir ihtiyar gibi cevap vermişti:

"Anlayamıyorum. Benimle ilgili bir sorunları var ya da beni hafife alıyorlar. Kimsenin düşüncelerini okumaya veya öğrenmeye ihtiyacım yok. Ama mutlu değilim, Lakers beni hafife alıyor."

Lakers sözcüsü John Black ise şöyle cevaplamıştı:

"Maçlarımızı sadece 11 senedir Staples Center'da oynuyoruz. Şu ana kadar iki heykel diktik(Magic Johnson, Jerry West). Heykel dikmek her sene olabilecek bir şey değil. Ne zaman yapacağımızı bilmesem bile, herkes emin olsun ki bir sonraki heykel Kareem'in heykeli olacak"
Lakers tarihinde Jerry West ve Magic Johnson'dan sonra emekli edilecek isim kesinlikle Kareem olmalıydı. 5 şampiyonluk, 3 mvp.. Heykeline kavuşmasının yanısıra heykelin nasıl olacağı hakkında ufak bir şüphe yok heralde. 



Sonuç olarak ne zaman bitirileceği bilinmese de Kareem'in heykeli için çalışmalar başlamış.

Top 10 Draft Lottery Moments

Youtube'da resmi NBA kanalına göz atarken 1 yıl önce paylaştıkları bir videoya rastladım. Gelmiş geçmiş en iyi 10 draft lottery anını derlemişler. Tek diyeceğim; 2004, Orlando Magic... Nasıl da masum bir sevinç, değil mi ?


Liverpool Temalı LeBron 9


PL takımlarından Liverpool'un hisselerinin ufak bir kısmına sahip olan LeBron için Nike'ın ürettiği Liverpool temalı ayakkabı "LeBron 9 Low Liverpool" $150'dan satışa sunulmuş.

Daha yakından görmek isteyen arkadaşları şuradan alalım.


Salı, Ağustos 28, 2012

Yine yeniden..


Selam!

Finaller biter bitmez soluğu baba ocağında aldığımdan ötürü herhangi bir post girememiştim, ne Heat-Thunder  serisiyle ilgili ne de LeBron'un yaptığı şeyler hakkında. Neyse, belki böyle daha iyi olmuştur. 14 Haziran 2012'de atmışız en son postu, ondan beridir de hiçbir şey girilmemiş. Kanada kutup ayılarıyla oynarken unutmuşum blogu, Mete de üniversite işleri yüzünden pek bakamamış. Fakat bundan sonra üzerinde duracağız biraz daha.