Cumartesi, Haziran 25, 2011

Draft Gecesi Takasları


Bucks - Kings - Bobcats takası :

Bobcats -> 7.sıra seçim hakkı (Bismarck Biyombo) ve Corey Maggette.
Bucks -> Stephen Jackson,Shaun Livingston,Beno Udrih ve 19.sıradan Tobias Harris.
Kings -> John Salmons ve 10.sıradan Jimmer Fredette

Daha önce şurada da bahsettiğimiz gibi Bobcats Maggette'nin kontratıyla ne yapmayı düşünüyor hiç bilmiyorum ve çözemedim açıkçası.Bana kalırsa özellikle Livingston'ın gönderilmesi de ilginç çünkü kendisi yavaş yavaş kendine geliyordu ve yeniden yapılanmaya girecek olan Bobcats için fena bir katkı vermezdi diye düşünüyorum.Ayrıca Biyombo gibi bir odun abiyi de neden istediler bilmiyoruz,draftlardan bir gün önce Jordan ile idmana çıkmış kendisi ve beğenilmiş.Jordan Bobcats için şu ana kadar iyi ne yaptı diye sorarsanız tek cevabım "onlarla antrenmana çıkmış olması" olur.
Bucks iyi bir skorer ve Jennings'in yanına bir tane guard aldı.Jennings'in maç içerisinde azdığı anlarda onu kenara alıp yerine kısmen de olsa güvenebilecekleri bir isim Udrih.Kings Evans'ın yanına Jimmer'ı aldı.Bu ikili Kings'i nerelere taşır ? Cevabı biliyoruz.Hiçbir yere taşımaz.Ben Jimmer'ın muhteşem şutuna rağmen NBA'de çok sıkıntı yaşayacağını düşünüyorum.1 numarada oynayabilir sadece ki oyun kurucu meziyetleri idare bile etmez.Sadece şutu ile yaratılan bir suni yıldız diye görüyorum onu.Redick'ten bile daha çok hayal kırıklığı yaratabilir.John Salmons ve Tyreke Evans ile skorer sorunu yaşamayacak gibi gözüküyor Kings ama şu an için playoff hayalden öte olmaz.

Portland - Nuggets takası :

Portland Trail Blazers -> Raymond Felton ve 26.sıra seçimi Jordan Hamilton (Denver'a yollandı) ve 57.sıra seçimi Ngombo.Ayrıca Rudy Fernandez Dallas'a yollandı.
Nuggets -> Andre Miller

Andre Miller eski takımına geri döndü.Miller hiçbir zaman üst seviyelere çıkamadı ancak yetenek başka bir şey.Andre Miller benim beğendiğim guardlardan bir tanesi ve Portland neredeyse Raymond Felton ile kafa kafaya takas etti.Salary cap durumlarını tam bilmiyorum ancak Miller'ın kaybı onlar için iyi bir hamle değil.Felton Portland beşine yerleşebilir.Wesley Matthews bile ilk beş çıkıyor gerçi orada.

Rockets - Timberwolves takası :

Rockets -> Jonny Flynn ve 20.sıra seçimi Donatas Motiejunas
Wolves -> Gelecek yıllara ait bir ilk tur draft hakkı ve Brad Miller

Öncelikle Jonny Flynn 22 yaşında.Bunu unutmayalım.Bence Wolves organizasyonu için gelecek senelerde önemli bir parçaydı ve ben onu kadroda tutarlar diye düşünüyordum.Rockets Phx'e gönderdiği Brooks'un yerine Flynn'i ilk beşe koyabilir.Ayrıca 2.13'lük Matiejunas NBA'e uyum sağladığı takdirde Rockets pota altı için rotasyon içinde önemli bir noktaya gelebilir.Rockets bu takastan şu an için karlı çıkmış gibi gözüküyor.Brad Miller mı ? Hiç sormayın onu aman diyeyim.

Spurs - Pacers takası :

Spurs -> Erazem Lorbek'in hakları, 15.sıra seçimi Kawhi Leonard ve 42.sıra seçimi David Bertans.
Pacers -> George Hill

Pacers'tan nefis bir hamle bence.George Hill ve Darren Collison bir numara mevkii için son derece kaliteli isimler.George Hill hakkında Popovich'in "takımda en güvendiğim isimlerden biri" şeklinde beyanatı vardı.Şimdi takas ettiler.Pacers ciddi manada ilginç bir takım haline geldi doğuda.Granger,Hibbert,Hill,Collison,Hansbrough,Paul George gibi isimler gerçekten önemli.Pacers'ın playofflarda Bulls'a karşı oynadığı oyun ve gösterdiği direnç de Pacers taraftarları için umut vadediyor.

Daha yazın başındayız.NBA'in gelecek seneki durumu da netleşmedi.O yüzden takımlar farklı hamleler de yapacaktır ilerleyen günlerde.Henüz Celtics,Lakers,Heat gibi takımlardan ses seda yok bunu da hatırlatalım.

Cuma, Haziran 24, 2011

Anadolu'da Bulgar Modası


Son iki gündür basında çıkan transfer haberlerinden sonra kafama takıldı bu konu. Son yıllarda ülkemize gerçekten çok fazla Bulgar ve Bulgar Ligi'nde oynamış futbolcu getirdik.

Çok eskilere gitmeden aklıma gelenleri yazayım. Son yıllarda Denizlispor Emil Angelov'u (Karabükspor), Gaziantepspor Ivelin Popov'u, Kasımpaşa Georgi Sarmov ve Nikolay Dimitrov'u, Sivasspor Ivan Cvetkov'u getirdi.

Bu yaz da Bulgar oyunculara olan ilgimizde bir eksilme olmadı. Orduspor Daniel Georgiev'i, Antalyaspor Veselin Minev'i, İ.B.B Brezilya asıllı Bulgar futbolcu Doka'yı kadrosuna kattı,Gaziantep'in adı CSKA Sofyalı futbolcu Delev ile sıkça anıldı.

Yerli transfer piyasası ülkemizde gerçekten çok maliyetli olduğu için Anadolu kulüplerimiz yabancı transferi yapmış olmak için mali açıdan çok uygun olan bu isimlere yöneliyorlar. Alınan bu isimlerin birçoğunun katkısı olmadığı gibi takımdaki gelecek vaad eden Türk gençlerinin de önünü tıkamış oluyorlar.

Anadolu kulüplerimiz madem bu kadar iyi takip ediyorlar Bulgar Ligi'ni, Anatoli Todorov ve George Kakalov'u da getirsinler de alem golcü görsün. (CM 03-04 efsanesidir iki oyuncu,CM oynamış olanlar bilir)

Şaka bir yana yabancı hayranlığımıza bir son vermeliyiz artık. Bu isimlerin Türk gençlerinden fazlası yok eksiği çok.

Perşembe, Haziran 23, 2011

NBA'den Haberler-Söylentiler


İlk önce 2011 NBA Draftı'ndan bir şeyler söyleyerek başlayalım.Dün Enes'e dair son şeyleri şurada yazmıştık zaten.Draft bizim için cidden önemli.Enes Kanter'in hala 1.sırada seçilme olasılığı olsa bile muhtemelen seçilmeyecek.Ancak eğer 1'den gitmesse bunun en büyük sebebi son 1 senede hiç vitrine çıkmaması olacak.Özellikle son 3 günde çıkan haberler,Enes'in Cleveland'ın 4 numaralı seçim hakkından daha önce seçileceği yönünde,yani olası Irwing-Kanter iş birliği yatışta gibi gözüküyor.Öte yandan Washington'ı istediğini biliyoruz,niye istiyor anlamış değilim.Washington Wizards'ı geçtiğimiz sezon izleyenler hak verecektir,basketbol adına bir arpa boyu yol kat edemeyen bir takım.Nick Young reyizin bundaki katkısı inanılmaz.

Birde bilmeyenler için şunu paylaşalım,ortam şenlensin.




Enes'le ilgili birkaç şey söylemişken diğer oyunculara da azıcık değinelim.Listenin ilk beşinde-nbadraft.net'in mock draftını göz önünde bulundurdum-Kyle Irving,Derrick Williams,Enes Kanter,Jonas Valanciunas ve Brandon Knight bulunuyor.Cleveland'ın sağlam bir guard eksiği olduğu bariz-Gerçi her tarafları poşet-.Bunun için Irving'i düşünmeleri bekleniyor.Draft 2011'in genel olarak düşük potansiyelli olduğunu belirtelim.Irving'in ileride kalburüstü bir point guard olması bekleniyor,tabii ki oyunculuğuna kattığı şeyler onun geleceğini çizecek her oyuncuda olduğu gibi.2 numaralı seçim hakkına sahip Minnesota'nın ise Derrick Williams-Enes Kanter ikilisinden birini seçeceği garanti gibi.Özellikle Derrick Williams'ın 3 ve 4 numaralı pozisyonları oynayabilmesi onlara cazip geliyor olabilir,ancak ellerinde Beasley varken sağlam bir 5 numara olan Enes'i de düşünebilirler.Benim hiç beklemediğim ancak bazı otoritelerce Valanciunas'da önlere sıçrayabileceği durumu da mevcut.Enes'in Utah'a gideceği olasılığını düşünürsek ise çok kalabalık bir uzun rotasyonu olacak.Enes'in alınması durumunda takas şart.Cleveland hem guard hem uzun eksiğini 1 ve 4 numaralı haklarla kapatacaktır-herhangi bir takas olmazsa-.5'den seçen Raptors'a ise sürpriz olmazsa Kentucky'den Brandon Knight kalacak.Knight'ın Raptors'da iyi durabileceğini düşünüyorum.Raptors'ın şampiyonluğa oynaması için en azından 5-6 draft daha görmesi şart tabii,ondan söz bile etmeyelim.
Üstte belirttiğim gibi Enes'in Wizards'ı istediğini biliyoruz.6'ya düşer mi takasla alınır mı bilmiyorum,sadece umarım oraya gitmez diyorum.

Lokavt dolayısıyla oldukça fazla takas dedikodusu var.Bu gece takas bakımından hareketli bir akşam olacağı muhtemel.Bu yüzden inanılmaz fazla bilgi gündemde.

-Orlando Magic'in Jameer Nelson'a karşılık Andre Miller'ı istediği gündemde.Hedo'nun oyun kuruculuk görevini üstlendiği sistemden vazgeçeceklerinin açık bir göstergesi.Atlanta Hawks serisinden sonrada bunun gerçekleşmesi çok çok normal.

-Kurt Rambis'den boşalan koçluk makamına adı geçen isimlerin başında Charlotte Bobcats'den kovulan Bernie Bickerstaff.Daha önce 4 kez başantrenörlük yapan Bickerstaff'ın derecesi 414-512.

-Lamar Odom'ı elinden çıkarmak istediği anlaşılan Lakers'ın Wolves'dan sonraki durağı 76'ers oldu.Lakers'ın Andre Iguodala'ya karşılık Odom'ı vermek istediği söylentiler arasında.Ancak AI'ın gelişiyle Lakers'ın bir başka büyük oyuncu alma beklentileri başka bir hamle yapılmazsa suya düşmüş olacak.AI 3 yıllık 44 md'lık bir kontrata sahip.

-Bir başka söylenti ise,Bucks'ın Stephen Jackson'ı ve Shaun Livingston'ı alıp,Corey Maggette ve 7 numaralı hakkını Bobcats'e gönderdiği yönünde.Takımı sıfırlayıp,yeni bir sayfa açacağını söyleyen Jordan Maggette'nin bu kontratıyla birini keklemeyi düşünüyorsa geçmiş olsun dileklerimizi şimdiden iletelim,tabii gerçekleşirse.

-Suns'ın Nash'i Wolves'a gönderip draft hakkını almak istediği haberleri çıkmıştı.Nash'i bunca şeyden sonra yollarsa ayıp olur cidden.

Bu arada drafta saatler kala şurayı okumadan geçmeyin.

Çarşamba, Haziran 22, 2011

Enes Kanter'e Dair Son Birkaç Şey





Enes Kanter yarın Türkiye saati ile gece 2'de 2011 NBA Draftlarına çıkacak.New Jersey Prudential Center'da gerçekleşecek olan organizasyonda Enes'in ilk 4 içerisinde seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor.Ancak ilk 4 sıra içinde hangi pozisyonda seçileceği net değil.Biz de birkaç kelam edelim ve son gelişmeleri verelim Enes hakkında.

Enes Kanter Türk basketbolunun NBA'e gönderdiği en büyük yıldız olmaya aday şu an için.Aynı zamanda kendisi Amerika'da oldukça gözde bir oyuncu haline geldi.Son 3 senede doğru dürüst maç yapmamasına rağmen draft pozisyonunun bu kadar üst sıralarda olmasını Enes'in yeteneğine de,bu sezonki draftların sönük olmasına bağlayanlar da var.Bence ikisi de bu noktada etken.Ancak NBA üzerinde de Enes üzerinde genel bir yıldız kanısı hakim ki NBA üzerinde uzunların ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.Özellikle çekimlerinde kendisinin belirttiği "Pau Gasol,Dwight Howard ve Dirk Nowitzki'nin kombinasyonu" şeklindeki sözler herkes tarafından ilginç ve iddialı karşılandı.Ayrıca David Stern tarafından yeşil odaya davet edildi.Bunun anlamı,draft edilince Stern'ün elini sıkıp,canlı röportaj verecek.

Enes bugün katıldığı programda kısa süre yayındaydı.Söylediği şeyler genel olarak aynı sözlerdi.Kentucky'i ailesi olarak gördüğünü ve onların kendisine desteği hiç çekmediğini söyledi.Eğer oynayabilseydi geçen sezon ulusal şampiyonluğu da kazanabilirdik dedi.Bu yüzden Enes yarın draft anonsunda hiç oynamamasına rağmen "Kentucky'den" ibaresini de koydurttu.Enes'ten sonra yayına menajeri Max Ergül katıldı.Kendisi Washington takımı için herkesten ayrı düşüncelere sahipmiş.Washington'ın Enes ve Wall üzerine bir yapı inşa etmek istediğini ve bunun için çalışmalar yaptığını,Enes'i özellikle istediklerini ve hatta trade up için uğraştıklarını söyledi.2007'den beri Amerika'da bu draftlar için bir çalışma halindelermiş ve özellikle Washington'da önemli tanıdıkları varmış.Bana açıkçası biraz da kişisel çıkarlar varmış gibi geldi ama Washington'ın Enes için berbat bir takım olduğunu düşünenlerden değilim.Cleveland tarafından seçilirse de muhtemel 1.sıra oyuncusu Kyrie Irwing ile yeni bir yapılanmaya girebilir Cavs ki istedikleri de bu zaten.Tabii draft geceleri sürprizlere de gebe bir organizasyon.Örneğin drafta sayılı saatler kaldı fakat hala değişik dedikodular ortada dolaşıyor.

Bunlardan en son bombası Minnesota'nın Derrick Williams için kullanmayı düşündüğü ikinci sıra seçim hakkını Enes için kullanacağı dedikodusu.Bu doğru olabilir.Çünkü Cleveland Derrick Williams'ı seçebilir 1.sıradan bu ihtimalde var.O zaman Minnesota büyük ihtimalle Enes'e yönelir.

Neler olup bitecek göreceğiz fakat draftlar herkesin söylediği gibi sadece yetenek ölçütü bir olay.Draftlarda hangi sırada,nereden seçildiğiniz çok önemli değil,önemli olan nerede olursanız olun performansı en üst seviyede verebilmek.Enes için her şeyin en güzelini diliyorum ancak Enes sürpriz bir şekilde 1.sıradan falan seçilirse de bu durumu abartmamak gerekiyor.Önemli ama,dediğim gibi çok ölçüt değil bu.Hele ki önümüzde Darko Milicic gibi bir feci örnek varken.Fenerbahçe'den NCAA'e çalkantılı bir maceraya çıktı Enes.Bu yolda istediklerine,hayallerine ulaşmak için her zorluğu aşmaya çalıştı.Bundan sonrası için de umarım beklediğimiz gibi olur.Hem milli takımımız hem de ülkemiz için Enes Kanter ismi çok önemli.O da bunun farkında.

Perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 2'de Ntvspor ekranlarında 2011 NBA Draftlarını izleyebilirsiniz.Son olarak,üstteki fotoğraflar Enes'in bugün tamamlanan draft çekimlerinden.

Salı, Haziran 21, 2011

Avrupa Basketbolu Transfer Piyasası #2


-Fenerbahçe Ülker Gist ve Bogdanovic'i açıkladı.James Gist hareketli bir uzun ancak çok şeyler katacağını sanmıyorum Fenerbahçe'ye.Kendisi normal seviyede bir oyuncu,Partizan devlere yollayamadı bu kez Amerikalı oyuncusunu.Bogdanovic ise bence çok nokta bir transfer.Muhtemelen benchten gelecek,her alanda iyi bir oyuncu olmasının yanı sıra çok iyi bir şutör ve Hırvat.Spahija ikinci Hırvat'ı da aldı takıma.Bizim koçlarımız neden bunu yapmıyor Avrupa'ya gittiklerinde bunu da anlamış değilim gerçi.Aydın Örs Lavrinovic,May ve Jasikevicius ile sözleşme yenilenmeyecek dedi.

-Gelecek sene en az Euroleague ön elemelerinde oynama hakkını elde eden Galatasaray (Cafe Crown ekini kullanmadım çünkü yeni sponsor gelecek) Cevher Özer,Ender Arslan ve Furkan Aldemir'i renklerine bağladı.Ermal Kuqo ise Efes Pilsen'in yolunu tuttu.Bana kalırsa Ermal büyük bir kayıp değil.Ancak Cevher onun yerine gelecek oyuncu da değil.Türk rotasyonu açısından kadroda şu an düşüş oldu derken Furkan Aldemir geldi ki bu Galatasaray'ın uzun süreli hamlelerinden biri.Furkan çok şey katacak ve kazanacaktır ama EL için mutlaka kaliteli yabancılar lazım.Ender ise "eh hadi olsun bakalım" dediğimiz bir oyuncu oldu.Andric iki yıl daha uzattı.Bu arada Rancik ve Johnson takımdan ayrıldı.(Azovmash ve Astana)

-Türk Telekom Willie Solomon ile anlaştı."Tilkinin dönüp dolaşacağı yer yine en son kürkçü dükkanıdır."

-Gianluca Basile Barcelona'dan ayrıldı.36 yaşında kendisi.Bence yavaştan basketboldan da ayrılsa iyi olacak ama tabii ki Avrupa'nın unutulmaz şutörlerinden biri olacak kalbimizde.Fran Vazquez de sözleşmesini uzattı.

-Real Madrid en sonunda Pablo Laso'yu açıkladı.Ettore Messina gibi bir adamdan sonra Real Madrid'in hem bütçesel hem de kafadan küçülmeye başladığını görüyoruz.3 yıl içinde basketbol şubesini kapatmaları yakındır.

-Terrell McIntyre Bologna ile anlaşmış.Bence elden kaçtı o da.Hem skorer hem de düzenli bir oyun kurucuydu.Gittiği takımdan anladığımız kadarıyla gözden düşmüş ama ben hala Omar Cook'un çıkardığı Euroleague'i onun da çıkarabileceğini düşünüyorum.Cook demişken Fenerbahçe ile adı geçiyor onun da.Aydın Örs de bir guard alacağız demişti.Kim bilir belki Omar'ı izleriz gelecek sene.

-Siena çok çok zor bir şekilde Mccalebb ile uzattı.1,5 milyon euro kazanacak şimdi Bo."Neredeeen nereye ?" demek geliyor içimden.Bir taraftan da gözümüzün önünden kaçan bu adam için tekrar ağıt yakıyorum.

-Maccabi Tel Aviv Yotam Halperin'i yeniden kadrosuna kattı.Geçtiğimiz sezon Olympiakos'ta oynamıştı Halperin ama beklentileri hiç karşılayamadı.Maccabi ayrıca Pargo ile de sözleşmesini uzattı.Pargo gözde bir oyuncuydu,kadrolarında tutmaları önemli.Bluthental ile de uzattılar.Ayrıca pota altına Shawn James'i almışlar.Kariyerli bir isim değil ama Maccabi'nin Amerikan ordusunda iş yapar.

-Körpe yıldız adayı Velickovic Real macerasından sonra Pana yolunda diyorlar.Velickovic yıldız falan olamaz.Ama Pana'da Obradovic var,susuyorum.Bu arada Pana ile ilgili önemli bir dedikodu var.Pana'nın sahibi Pavlos Giannakapoulos uygun bir teklif halinde takımı satabileceğini söylemiş.Kriz var Yunanistan'da,adamlar resmen ülkenin ismini Yunanisyan diye değiştirecekler yakında.

-Olympiakos Nikos Zizis'i almaya yönelik hareketlere girmiş.Onlar hakkında pek haber yok daha.Sanırım lokavt kararını bekliyorlar.Olympiakos NBA sever,zenci sever.

-CSKA yeni sezona sıkı hazırlanıyor.Geçtiğimiz sezon gruptan bile çıkamamışlardı.Siskauskas'ı iki yıl daha kadrolarında tuttular.Vorontsevich ile uzattılar.Ayrıca Teodosic ile yakından ilgileniyorlar.Nenad Krstic'i de yakında açıklayacaklar deniyor.Langdon ve Holden emekliliklerini açıkladılar.Oraya bir şutör lazım şimdi.Becirovic'i kadrolarına kattılar ama olmaz o olmaz.Becirovic'ten katkı mı bekliyorsunuz hala siz ? Adamdan Türk Telekom bile umudunu kesmişti.



-

Parmak Arası Terlik vs Smokin




Dün internete yayılan fotoğraflarda gördüğümüz üzere Ujfalusi imzayı attı.Saçı sakalı eyvallah,hoş güzel.Cesur Yürek filmindeki sakallı abileri hatırladım onu böyle görünce.



Her neyse,herkesin kendi şekli var,stili falan.Ancak koskoca Galatasaray'a imza atıyorsun,ne biliyim terlik falan olmuyor.Yaz aylarında sahillerimizde kot pantolon giyip altına parmak arası terlik çekip,gece olmasına rağmen güneş gözlüğü takan abileri anımsadım,şaşırdım.

Belki paylaştığım fotoğrafta gördüğünüz Shaq'ın giyim tarzı da fazla abartı durabilir.Ancak saygısını ve bu olayın ciddiyetini göstermek açısından önemli.

Neyse,hayırlı olsun Galatasaray'a.

Pazartesi, Haziran 20, 2011

Tbl'deki Son Hareketler


Beko Basketbol Ligi'nin şampiyonunun belli olduğu sıralarda buralardan çok uzakta,yatışta olmamızdan dolayı hiçbir post giremedik.Enteresan bir siteyiz,vurdumduymaz falan.Yapacak bir şey yok,geçmişi değiştiremeyiz.Ancak biz daha ölmedik,buralardayız.



Lafa Beko Basketbol Ligi'nin şampiyonu Fenerbahçe Ülker'den başlayalım.
Sean May'in ve Saras gideceğine kesin gözüyle bakılıyor.Fenerbahçe'nin ilk transferleri ise James Gist ve Bojan Bogdanovic.James Gist Fenerbahçe'nin tam istediği tarzda bir oyuncu.İlginç bir dipnot ise kendisinin Adana'da doğmuş olması.Ribaund alan,atletik yetileri oldukça iyi olan bir oyuncu.Sean May'den sonra inanılmaz durabilir.Kısaca nokta transfer.
Bogdanovic ise Euroleague'deki sayı ortalamasıyla dikkat çekiyor,18.Ancak bu biraz aldatıcı.Sebebiyse takımının etkisizliği.Fenerbahçe'de Bogdanovic'in yaptığı işleri yapan oyuncular yok değil.Ancak kadro derinliği açısından iyi transfer.Mesafe tanımayan üçlüklerini de yakından görme fırsatı geldiği için şanslıyız.22 yaşında olması bu transferi daha çekici kılıyor.

Özet geçersek,FB iki sağlam transfer yaptı.Özellikle Gist tranferi müthiş hamle.

Beko Basketbol Ligi finalisti Galatasaray CC'ye gelelim.GS'de hareketli günler geçiriyor.Euroleague'e katılma durumunun hala netlik kazanmadığını belirtelim.Ancak GS'nin hak ettiği konusunda şüphelerim var.Yapılacak etkili transferler bu şüpheleri kaldırabilir.Taraftar,salon olayı değil kesinlikle.Bu tarafa kimse bir şey söyleyemez.Ancak kadro yapısına kesinlikle ayar çekilmeli,zaten bu yol için önemli bir bütçe ayrıldığını biliyoruz.Gerçekten çok isterim 3 takımla katılmamızı.Kaliteli yabancılar,tecrübeli yerliler kadroya katılmalı.

GS'nin Karşıyaka'dan Furkan Aldemir'i ve Beşiktaş'tan Cevher Özer'i kadrosuna kattığını belirtelim.Cevher'in rotasyondaki yerinin takımın hedeflerini göstereceğini düşünüyorum.Euroleague'de oynacak bir takımın çok önemli bir parçası olabileceğini düşünmüyorum.Furkan Aldemir'in alınması ise çok güzel hamle.Oktay Mahmudi ile oyununun eksik olan hücum yönüne artı şeyler katabilir.Furkan'ın arkası dönük oyunlarda bir standartı yok,kendi hücum silahı yok.Galatasaray forması altında kesinlikle geliştirmeli,draftlardan çekilerek de doğru bir karar verdi kanımca.

Efes Pilsen'e gelelim.Galatasaray'la bağlantılı olacak tabii ki.Galatasaray'dan Ermal Efes Pilsen'e katıldı.Galatasaray'ın ne yapıp kadroda tutmalıydı Ermal'i.Efes Pilsen içinse iyi hamle,Ervin Dudley'nin bir kere bile kullanılmadığı Euroleague'de Ermal gibi bir adamın benchte durması benchi daha kuvvetli kılacaktır.

Beşiktaş Cola Turka'da ise yönetimsel sorunlardan dolayı teknik kadronun beklemede olduğunu belirtelim.Ergin Ataman'ın twitter hesabında yazdıkları için buradan.

Türk Telekom ise Muratcan Güler ve Nedim Yücel'le anlaşmış.Telekom'un yıllarca süren baskınlığını kaybetmesi üzücü.Umarım bu sezon kendilerine gelirler.Ricky Davis o formayı giydikten sonra bayır aşağı olmadı mı takım,evet oldu.:)

Ayıptır!


Bildiğiniz gibi ülkemizde futbolun dışındaki branşlar amatör branşlar veya amatör şubeler diye adlandırılır. Maalesef amatör olan sadece branşlara genel olarak verilen isim değil o branşların yönetim şekilleri de öyle. (Her takım için değil tabi ki.) Beşiktaş göndermek istediği üç oyuncusu Cüneyt,Bekir ve Serhat'ın sözleşmelerini fesh etmeye yanaşmaması sonucu bu isimleri noter eşliğinde günde üç antremana tabi tuttu.

Demirören geçenlerde amatör şubelerde küçülmeye gideceğiz demişti keşke bu küçülme sadece bütçede küçülme olarak kalsaydı!

Yeni Sezon Beşiktaş Bayan Basket Takımı

Sponsor sorununu çözen Beşiktaş Basketbol şubesi bayanlarda transferlere başladı.

Kadroya dahil edilen ilk isim 31 yaşındaki Rus basketçi Ilona Korstin oldu. Geçen sezon SpartakMoskova ile Euroleague'de final oynamış kadronun önemli isimlerinden biri aynı zamanda Rusya Milli Takımı'nın da önemli bir parçası. Sürmekte olan Avrupa Şampiyonası'ndaki iki maç sonunda 4 sayı ortalamaya sahip.

1.96 boyundaki Amber Harris kadromuza kattığımız ikinci isim oldu. . Atletik özellikleri ile öne çıkan Harris, Minnesota Lynx ile WNBA sezonunun ardından Avrupa'da Beşiktaş'ta isminden söz ettirebilir. Harris'in adının geçtiği sitelerdeki yazılarda ondaki potansiyele dikkat çekmişler ve yetiştiği bölgenin(Indiana)en iyi oyuncusu olduğu belirtilmiş.



Jantel Lavender

Temasta olduğumuz bir diğer Amerikalı Chicago Sky tarafından draft edilen Courtney Vandersloot. Oyun kurucu olan Courtney devam etmekte olan ligde 10.7 sayı,5.3 asist ortalamalarıyla oynuyor.


Takımın başına da kaliteli bir koç getirmeyi düşünen yönetimin listesinin başında İtalya'nın Schio takımını şampiyon yapıp yılın koçu seçilen Sandro Orlando var. Sandro Orlando ismi Galatasaray ile de çok ciddi şekilde yazılıyor. Bakalım hangi takımın başında göreceğiz kendisini.

İsimler kartalbasket.com kaynaklıdır.

Beşiktaş'a Sponsor Bulundu

Cola Turka ile olan sponsorluk sözleşmesinin bitmesinin ardından sponsor arayışlarına giren Beşiktaş yönetimi Özaltın grubu ile forma ve salon isim hakkı konusunda anlaşmaya varmış. Erkek basketbol şubesi için belirlenen bütçe (basındaki rakamlar doğruysa) 5 milyon dolar.

Holosko'yu,Tabata'yı alırken verdiğimiz bonservis bedeli kadar, Ferrari'ye,Nihat'a ödenen ücretler kadar olmayan bir bütçe ile takım oluşturmaya çalışacağız. Daha nice yapabileceğim kıyas var ama bu kadarıyla yetinelim şimdilik. (Üzgünüm ama bu kıyası yapmak zorunda hissettim kendimi.)

Allah yardımcın olsun Ergin Hoca. Size üvey evlat muamelesi yapanlar utansın.

Hiç kimse demesin Ülker grubu Fenerbahçe'ye verdiği desteğin yarısını bile vermiyor ve vermedi diye. Doğrudur o kadar destek vermemişlerdir ama verdikleri maddi desteği (basket şubesi için) zamanında futbol şubesine aktarmıştık,hatırlatırım.

Son olarak amatör şubeler Beşiktaş'ın namusudur.