Perşembe, Aralık 06, 2012

Scot Pollard'la NBA Zamanı-2


Kobe 30 Bin

Kobe Bryant dün gece itibariyle Nba tarihinde 30.000 sayı barajını geçebilen 5.oyuncu oldu. Olağanüstü bir skorer olduğunun göstergesi. Kobe aynı zamanda bunu başaran en genç oyuncu ünvanını da sahiplendi. Fakat önündeki 4 isim olan Kareem, Malone, Jordan ve Wilt 30.000 sayı barajını geçerken daha az maça çıkmışlardı. Zaten Wilt ve Jordan'ın sayı ortalaması 30.1, Kobe'nin ise 25.2. Wilt ve Jordan'ı geçip 3.sıraya yerleşeceğini düşünüyorum. 2014'teki emekliliği erteleyip devam ederse Malone'un rakamlarını bile geçebilir. Sezonun geri kalanında 22.4 sayı ortalamasıyla oynasa dahi Wilt'in 31.419 sayısına yetişecek. 873 sayı sonrasında ise Jordan var.

Kobe 30 bin sayı barajını geçtikten sonra karşılaştırmalar anında başladı. Nba Top 10'ları, Jordan-Kobe konuşmaları. Nba.com'daki Hang-Time bloğunda da bu konu konuşulmuş.



İşin ilginç yanı 30 bin sayı barajını geçen 5 oyuncunun 4'ü sarı-mor formayı sırtına geçirdi. Malone'u Laker saymak günahtır ama bir sezon bile olsa Los Angeles'ta yer aldı.

Şu alıntıyı yapıp konuyu kapatalım:

"One of the greatest ever, lethal scorer and a Top 10 player on my all-time list. But he’s not cracking Top 5 and he’s a reserve, not a starter, at shooting guard."

Stern Konuştu 

Popovich'in tercihini ve sonrasında gelen cezayı şurada yazmıştım. Stern'ün bu kararı alırken neler düşündüğünü bilmiyorduk, fakat tahmin edebiliyorduk. Dün New Orleans'ta konuşmuş:

"Sağlıklı oyuncularını Nba'e hiçbir şey söylemeden Miami'ye getirmediler. 26 yaşındaki Green, 30 yaşındaki Parker'la birlikte, Duncan ve Ginobili herhangi bir sakatlık veya hastalık sebebi olmadan evlerine gönderildiler." Stern'ün cevaplarının tamamını buradan okuyabilirsiniz. Daha öncede yazdığım gibi, koçların işine her ne olursa olsun karışılmamasından yanayım. Popovich takımı için en iyi kararı verebilmeli, kararı alırken Nba ne der diye düşünmemeli. Düşünmez de. Diğerleri düşünür.

 Gasol Yolcu

Bu sefer cidden gidecek gibi. Stern engellemezse tabii. Orlando maçının son 7 dakikasında hiç oynatılmayınca söylentiler epey artmıştı. Toronto, Atlanta, Utah'ın ilgilenebileceği, 3'lü veya 4'lü takas olabileceği dedikoduları var. Ayrıca Bryan Colangelo Gasol'ü alabileceklerini fakat Bargnani'nin hiçbir şekilde takımdan ayrılmayacağını söylemiş.

Gasol'ün D'Antoni'nin sistemine uygun olmadığı Mike-D'nin geldiği günden beri söylenen bir şey. Fakat Nba'de hiçbir takımın sahip olmadığı şeye, yani iki tane çok iyi uzuna sahipken bunu lehine çevirmek yerine, 'bu olmuyor' diyip bozmak -bence- çok yanlış.


Bobcats

Dün şurada maçlarının eğlenceli geçtiğini, aksiyon olduğunu belirtmiştim. Dün çok rahat bir şekilde Knicks'i mağlup edebilecekken-Melo parmağından sakatlandı ve geri dönmedi- maçın en kritik anlarında 3 top kaybı yaptılar. Son çeyrekteki top kaybı sayıları 6-0'dı. Buna rağmen maçı az daha uzatmalara taşıyorlardı ki JR Smith orada dur dedi.

JR Smith'in Maç Kazandıran Basketi



Maçın tamamını izlemeyip sadece bu videoyu izleyenler ne şut soktu falan diyordur JR Smith için. Evet soktu da bir önceki pozisyonda, 5-6 saniye kala skor 98-98 iken boş turnikeye gitmeyip frene bastı. Kidd son anda hakemin üstüne çullanıp molayı aldırdı. Orada turnikeyi atsa büyük ihtimalle maç Knicks'e gelecekti.

Gif'in sağ üst kısmında Kidd'in mola alma çabasına dikkat

Bobcats maçlarında her zaman bir aksiyon oluyor. Çok kötü mağlubiyetler alıyorlar, kötüden kasıt kalp kırıcı. Oyunun sonlarını oynama bakımından inanılmaz tecrübesizler.

Çarşamba, Aralık 05, 2012

Scot Pollard'la NBA Zamanı-1


Bundan sonra bu başlık altında Nba'de neler olup bittiğini yazacağım. Her gün olmasa bile oldukça sık olacağı kesin.

New Orleans Pelicans ??

Dün gece maçlardan önce, uykudan kalkar kalkmaz twitter'ı açtım, timeline'ımda yazan tek şey Pelicans'tı. Hornets ismini değiştirecekmiş. 2013/14 sezonuyla beraber New Orleans Hornets New Orleans Pelicans oluyor. Nba'deki en kötü isim olabilir. Bobcats isminden daha kötü değil elbette, ama Jordan'ın Bobcats'i en kısa zamanda Hornets yapacağını biliyoruz. Tabii bunun için ilk önce Hornets'in Pelicans olması gerek. Ayrıca takımın renkleri de lacivert, kırmızı ve altın olacakmış. Utah'ın yıllardır Jazz ismine sahip olması New Orleans camiasını üzüyor olsa gerek.

Washington Faciası

Miami Heat dün gece bahis yapanların %99'unu sağlı sollu yatırdı. Wizards'a karşı hak ettikleri bir mağlubiyet aldılar. Maçı izleyenler bilirler, Miami all-star maçı seviyesinde savundu rakibini. 'Biz bunları oturarak yeneriz' kafasıyla çıkmışlar. Tavşan-kablumbağa hikayesi gibi sonradan çabalasalar da maçı getiremediler. LeBron maçı kurtaracak üçlüğü sokamayınca sevmeyenlerine gün doğdu. Wizards camiası ne olduğu anlayamadığı için başka takımı yendiklerini bile düşünmüş:



Lakers Düşüyor, Tutun Elinden

Rockets ısrarla 'Yok abi siz varken ne haddime' diyip maçı kazanmayı reddetmesine rağmen-özellikle ilk beş oyuncuları- Lakers 17 sayıdan maçı ikram etmeyi başardı. Kobe hakkında diyebileceğim bir şey yok, 34 yaşında hala sayı diye gebermesini anlamıyorum şahsen. Dwight Howard sıradanlaşıyor gittikçe. Maç sonunda topun Howard'a değmeyeceğini veyahut olayla ilgisi olmayacağını biliyoruz, çünkü Kobe pası düşünmüyor. 31 şut kullandı dün. Howard, 9. Öte yandan Harden'ı Toyota Center'a gömen bir MWP vardı. İnanılmaz savundu, ancak Harden'ın da ısrarı, eline geleni atması olayı daha kötü bir hale getirdi. Harden'ın şut isabet grafiği:


Son olarak CSN spikeri Ackerman dünkü maçı tek cümlede özetlesin.

Bobcats Güzel Takım

Charlotte'da oynadıkları her maçı izlemenizi öneririm. Bu sene severek izlediğim nadir takımlardan. Özellikle içerideki maçları. Thunder ve Dallas'a kaybettikleri maçlar dışında her maçı kafa kafaya geçti şu ana kadar. Çok ekstra ama:



Hack-A-Howard

Lakers maçlarında rakip takımın Howard'a faul yaparak çizgiye götürdüğü çirkin hareket. Rockets Hack-A-Howard yapmaya başlar başlamaz maçın gerilimli havası birden yok oldu, heyecanı gitti. Howard %60 dolaylarında atsa dahi rakip takımlarca sonuna kadar yapılacak hareket. Ki bu sezon %46'yla atıyor. 2 veya 3 sayı yemek yerine 1 sayıyı tercih ediyor rakip takımlar. Mantıklı ama çirkin. Stern takım kadrolarını analiz etmek yerine bu tarz oyunu bozan şeylere yoğunlaşsa iyi eder. Ayrıca D'Antoni'nin elinde Hill gibi bir isim varken-zaten hücumda Howard top kullanmıyor- Howard'ı oyunda tutması anlaşılır değil. Dün akşam bu tarz gelen bir soruya 'Franchise oyuncumuz olmasını istediğimiz birini oyunun sonlarında çıkaramam' demiş. Yenilmeye devam o zaman Mike.

Derrick Rose'un Erken Dönüşü

Olmasını istemediğimdir. Oyuncuların erken dönüp sonrasında daha büyük şeyler yaşadığına birçok kez şahit olduk. All-Star arasından önce dönmesin, iyice toparlasın. Chicago'nun onunla veya onsuz bu sezon çok fazla şey yapabileceğini düşünmüyorum. Çok fazladan kasıt şampiyonluk, minimum konferans finali. Dünkü kaybedilen Pacers maçı da gösteriyor ki bu sene Bulls'un performansında istikrar aramamalıyız.

Ve Son Olarak, Kevin Love Sizinle Kızlar

                          


Pazartesi, Aralık 03, 2012

Rasheed Wallace: Ball Don't Lie

Rasheed Wallace'ı baya baya severim ama dün akşam fazlaca abarttı. Böyle biri zaten, tekrardan hoş geldin Sheed.



Bu da Austin Rivers'a faul yaptıktan sonra Ball Don't Lie diye çığırdığı pozisyon: