Salı, Haziran 07, 2011

Avrupa Basketbolu Transfer Piyasası


-İspanya Milli Takım antrenörü Sergio Scariolo A.J Milano ile anlaştı.Zaten gidebileceği takımlardan biri de Milano ekibiydi zira Scariolo'nun büyük bir koç olduğu söylenemez.İspanya ile önemli başarılara imza atmış olsa da...Bu arada kendisi İspanya antrenörlüğü görevine de devam edecek,Londra 2012 için.

-Allen Iverson Slam'e verdiği röportajda hala kariyerini NBA'de bitirmek istediğini söyledi.Röportajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

-Geçtiğimiz sezon Valencia'da oynayan Robertas Javtokas ülkesine döndü.Yıldız oyuncu Zalgiris Kaunas ile anlaştı.Böylece bir önemli uzun daha Türk takımlarının ellerinden kaymış oldu.

-Papaloukas'ın geleceği belirsiz.Olympiakos ile Pana'ya kaybedilen finalden sonra açıklamalarda bulunan Papa,gelecek sene nerede olacağını bilmediğini söyledi.Papaloukas geçtiğimiz sezon Avrupa'da en çok kazanan oyuncuydu.Kendisi senede 3 milyon euro tık para atıyordu cebe.

-Real Madrid yeni koç peşinde koşarken en yakın aday geçen sezon Gran Canaria'yı çalıştıran Pedro Martinez.Resmi açıklama bir iki güne gelecek diye haberler çıkıyor,Real Madrid kapatsa şu basketbol şubesini ne güzel olacak.Hem Messina gibi adamları da harcamamış olurlar.

-Almanya'da bu sene BBL'e (1.lig) çıkan Bayern Münih gümbür gümbür geliyor.Kendileri basketbola yatırım yapmayı hatırlamış olmalılar.Svetislav Pesic'in oğlu Marko Pesic sportif direktörlüğe getirildi derken Bayern 7 milyonluk bir bütçe ile geliyor gelecek sezona.Hemen hemen tüm elle tutulur Alman oyuncuları da kadrolarına katmaya çalıştıklarını söylememiz sizi şaşırtmaz herhalde.

-Maccabi ile EL finali oynayan Chuck Eidson Barcelona ile anlaşmak üzere haberleri çok gündemde derken...Anlaştı bile.Seneye EL şampiyonu...Yok yok o kadar çabuk değil.

-Takır takır şut atan Tucker,bir türlü parlamayan Sırp Velickovic ve hırçın tangocu Prigioni Real'den ayrılıyor.Ama Real ellerindeki en büyük yetenek olan Ante Tomic ile de 4 yıl uzatıyor.

-Svetislav Pesic ve Valencia ayrılacaktı belliydi,resmi olarak da yollar ayrıldı.Pesic kapanın elinde kalır.

-İspanya Ligi'nin en değerli oyuncusu Fernando San Emeterio seçildi.Bask ekibi Caja Laboral'da forma giyen oyuncu,Splitter'in gitmesinden sonra takımın en temel oyuncusu.

Hiç yorum yok: