Howard'ın kararı sonrası hepimizin rahatlaması 'Transfer Günlüğü' başlığının haftalık haline dönmesine sebep oldu. Howard sonrası önemli transferler olmaya devam etti. Ufak hamlelere girme şansım yok, ondan dolayı ilgimi çeken ve önemli olduğunu düşündüğüm transferlere değineceğim. Burada göremediğiniz bazı transferler daha önce yazdığım yazılarda olabilir. Bu yüzden eski yazılara göz atmak için buradan.
Josh Smith ve Chauncey Billups Detroit'te
NBA'e geldiği 2004 yılından beri Atlanta Hawks forması giyen Josh Smith, Detroit Pistons'la anlaştı. Hawks franchise'ının adının geçtiği her yerde söylemekten çekinmediğim şeyi tekrar etme gereksinimi duyuyorum. Yıllardır izledikleri plan-ki nasıl plandır o da bilinmiyor-tamamen orta direk olmaya yönelik. Bilindiği üzere her sezon play-off yapıp ilk turdan, bilemedin ikinci turdan elenmek pek başarı olarak sayılmaz. Zaten değildir de. Hawks'ın bu orta direk döneminin kahramanlarından biriydi Josh Smith. Ayrıldığı için mutluyum.
Detroit'in Josh Smith'le kazandığı en önemli şey şüphesiz ki arka alan savunmasının sertleşmesi. Monroe ve Drummond'a sahip olan Pistons, Smith'in gelişiyle daha esnek bir rotasyona kavuştu. Smith'in parkenin iki tarafında iyi performans vererek hem 3 hem de 4 numara oynayabilecek olması Pistons'ı özel kılacak. Tabii attığı üçlükleri düşünerek atmaya dikkat ederse tüm Detroit halkını sevindirir.
Sözleşmenin değeri 4 yıl için $56 milyon. Şimdi aklıma Gordon ve Charlie-V'ye verilen kontratlar geliyor da...
Yaşadığı sakatlıklardan dolayı son 3 sezonda toplam 60 maça çıkabilen Billups, yeniden doğduğu takıma geri döndü. 2 yıl için $5 milyon alacak. Rasheed Wallace'ın asistan koç olacağını hatırlatalım. Chicago'nun serbest bıraktığı Rip Hamilton da bir şekilde geri dönerse enteresan olur.
Billups'ın Pistons'a vereceği şeyler nihayetinde 2004'teki gibi olmayacak. Fakat oyun zekasıyla her zaman fark yaratabilecek bir oyuncu. Kontratın 2.yılının garanti olmaması bu hamleyi daha tatlı yapıyor.
Kirilenko Brooklyn'de
Minny'den 13-14 sezonu için alacağı 10 milyondan oyuncu opsiyonunu kullanarak vazgeçen ve sonrasında Brooklyn'e sadece 3 milyona imza atan Kirilenko, Nets'in bir takım işler çevirip çevirmediği sorusunu akıllara getirdi. Kirilenko'nun el altından para alıp almayacağını bilemiyoruz. Şampiyon olmak adına 7 milyonu bırakmış da olabilir. İşin en önemli kısmı, Nets'in inanılmaz bir rotasyona kavuşmuş olması.
Kirilenko'nun takımına yaptığı etki istatistik kağıdının ötesinde. 5*5 yaptığı günlerdeki gibi olmasa da hala oyunun her alanında var olabilecek, takımına ivme kazandırabilecek bir oyuncu. Böyle bir oyuncunun benchte yer alacak olması Nets adına büyük avantaj.
Monta Ellis Dallas'ta
Ellis'in Dallas'a gitmesi 'Oh be, sonunda!' tepkisi vermeme sebep oldu. Neden mi? Kariyeri boyunca hiçbir zaman ilk tercihi pas olan bir oyun kurucuyla oynayamamıştı: Baron Davis, Stephen Curry, Brandon Jennings. Şimdi ise yanında pass-first point guard Jose Calderon olacak. Calderon, Ellis'in yanlış şut tercihlerini düzeltebilir. Cidden inanıyorum buna. Ki Mayo kalsaydı da aynı şeyleri söylüyor olurdum.
Ellis, Mayo'dan daha iyi skorer. Çok fazla kontrol verilmediği sürece istikrarlı bir katkı vereceğini düşünüyorum. Dallas'ın buna ihtiyacı vardı. Calderon hamlesiyle daha güzel bir hale geldi.
OJ Mayo'yu alan Bucks'ın yapması gereken şey de tam olarak bu. Mayo'yu aldıktan sonra Jennings'le imzalamamalılar.
Not: Jennings-Ellis ikilisini aynı takımda oynarken izleme şerefine kavuşan bizler cidden şanslıyız. Takım mühendisliğinin ne kadar önemli olduğunu gözümüze soka soka anlatan başka bir franchise göremeyiz. Teşekkürler Milwaukee.
JR Smith ve Prigioni Kalıyor
Knicks taraftarlarının 2010'un yaz ayları öncesinde gelecek için hayal ettiği şey Knicks'in içinde bulunduğu hal olmasa gerek. 2010'da kadroya katılan Amare'nin sözleşmesi NBA'in en overpaid kontratlarından biri haline geldi. Bunda Amare'nin yaşadığı sakatlıkların payı büyük. Aynı şekilde Melo ve Chandler'ın kontratlarının büyüklüğü sebebiyle Knicks'in hamle şansı neredeyse yok. Kısacası Melo opsiyonunu kullanıp kalırsa 2015'e kadar bu maaşlara sıkışmış bir New York izleyeceğiz. Bundan mütevellit Knicks yönetimi aynı kadroyu korumak istemiş olacak ki Smith'le devam kararı aldılar. 3 yıl için 25 milyon alacak JR.
Knicks takımının 'akil adam'ı Prigioni'nin yeniden imzalaması onlar adına önemli. Prigioni'nin benchten gelerek top dolaşımına yaptığı katkı Knicks'in doğasında pek olmayan bir şey. Zaman zaman ilk beş çıktığında farklı bir Knicks takımı izlememize sebebiyet de vermişti. Woodson'ın rotasyonunda önemli dakikalar alması gerektiğini düşünüyorum. Hem ön alan baskısı hem de topun dolaşımına yaptığı katkı dolayısıyla.
MWP'nin Knicks'e geldiğini de hatırlatalım. Kısa süreler verildiği takdirde hala faydalı olabileceğine inanıyorum. Herkesin üçlük atmaya çalıştığı bir sistemde arsızlık yapmazsa Knicks taraftarı bağrına basar.
Kaman,Farmar, Johnson, Young Lakers'ta
Başlık 68 oyuncuyla sözleşme töreni yapan Anadolu takımlarının zihniyetinde oldu biraz. "Lakers'ta transfer bitmez" mentalitesi kaldığı yerden devam ediyor. Fakat geçtiğimiz sezonlardan biraz farklı, daha düşük profilli oyuncular ve bütün sözleşmeler 1 yıllık. Evet, Lakers 2014'e hazırlanıyor.
Lakers'ın yaptığı transferler-başlıkta yazan isimler- arasında Nick Young dışında beğenmediğim bir hamle yok. Ayrıca hepsi çok ucuza geldi. 4 oyuncu için toplamda sadece 7 milyon ödeyecek Lakers. Bu rakam gelecek sezon Arenas'ın kazanacağı paranın üçte biri anlamına geliyor. Nick Young'ın gelişini ise anlamadım. Lakers'ın 2-3 numarada spot-up shooter'a ihtiyacı varken, topla oynamayı çok seven ve pas vermeyi aklının ucundan geçirmeyen bir oyuncunun pek yararlı olacağını düşünmüyorum. Kupchak bu hamleyi yaparken onun potaya drive edeceğini falan düşünmüş olmalı. Ancak genellikle o penetrelerin sonu hayırlı bitmiyor.
Lakers'ın savunma konusunda ne yapacağını çok merak ediyorum. Dwight-Gasol ikilisinden Kaman-Gasol ikilisine dönecek pota altı. Ön alanda Kobe-Nash var.. Farmar, Meeks de bu alanda zayıf. İyi bir savunmacı olmak adına her şeye sahip olan-uzun, hızlı el ve ayaklar- Young ise oyunun diğer tarafıyla daha ilgili olduğu için fazla bahsetmeye gerek yok.
Cleveland'ın Hamleleri
Bennett'i 1 numaradan draft eden Cleveland, LeBron sonrası uygulamaya koyduğu re-building planını tam anlamıyla gerçekleştirdi. Bu yaz yapılan hamlelerle Cavaliers kağıt üstünde oldukça sağlam bir kadroya sahip oldu. Bynum ve Clark'ın gelecek sezon Cleveland'a neler katabileceğini hiçbirimiz kestiremiyoruz. Bunun asıl sebebi de geçmiş sezonlardaki performansları. Clark, Lakers'ta iyi bir sezon, daha doğrusu bir dönem geçirdi. Kısa vadeliydi, tüm sezonda bunu yapabilir mi, bilemiyoruz. Bynum ise geçen sezon hiç oynamadı.
Cavs, Bynum'la 2 yıl için $24 milyona anlaştı. Sözleşmenin 2.yılı takım opsiyonu. Ki bu Bynum'ın son şansı olduğu için bunu değerlendireceğini düşünüyorum.
Jarrett Jack, geçtiğimiz sezonun en iyi bench oyuncularından biriydi. Cavaliers'ın Kyrie'nin arkasına bu derecede önemli bir oyuncuyu getirmiş olması guard rotasyonunu oldukça güçlendirdi. Jack'in 2 oynaması Cavaliers adına ayrı bir güzellik. Irving-Jack ikilisini aynı anda sahada fazlaca göreceğimizi düşünüyorum. Warriors geçen sezon Curry-Jack ikilisiyle bunu gerçekleştirmişti.
Yaz dönemi öncesinde Cavaliers'ın eksiklerinin bulunduğu iki alana gerçekleştirilen transferler nokta atışı oldu. Fakat Bynum benim için hala büyük bir soru işareti. Lakers'ta zaman zaman gösterdiği harika performansı burada sergilerse, Kyrie Irving'in önderliğinde Cavaliers hepimizi oldukça şaşırtabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder