Salı, Haziran 24, 2014

Draft 2014: Takım Profilleri-2



NO.2 Milwaukee Bucks

Draft Hakları

-1.tur 2.sıra

-2.tur 1.sıra

-2.tur 6.sıra

-2.tur 18.sıra

Kontrat Altındakiler

-Guard ve kısa forvetler: OJ Mayo, Carlos Delfino, Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton(takım opsiyonu), Miroslav Radjulia, Nate Wolters.

-Uzunlar: Ersan İlyasova, Zaza Pachulia, Larry Sanders, John Henson

İhtiyaç Duyulanlar

-Her pozisyonda sıkıntı olduğunu söylemek mümkün, o yüzden seçebilecekleri en iyi oyuncu 

-Dış şut özelliği olan kanat oyuncusu

Serbest Kalan Oyuncular

-Jeff Adrien, Ramon Sessions

Son 5 Draft

2009: Brandon Jennings, Jodie Meeks

2010: Larry Sanders, Darington Hobson, Tiny Gallon

2011: Jimmer Fredette, Jon Leuer

2012: John Henson, Doron Lamb

2013: Giannis Antetokounmpo, Ricky Ledo

#2 İçin Hedefler

-Jabari Parker, Andrew Wiggins, Dante Exum.

Diğer Seçimler İçin Hedefler

-Takımın neredeyse her pozisyonunda büyük boşluklar olduğundan ötürü seçebilecekleri en iyi oyuncular

***

Milwaukee Bucks geçtiğimiz sezon bir organizasyonun görebileceği en dip noktaya indi. Gerek oyuncuların verdiği performanslar, koçun davranışları, oynanan oyun, Larry Sanders... Kötü, gerçekten çok kötü bir sezon geçirdi Milwaukee Bucks. Tüm bunlar olurken takım el değiştirdi. Sanders 4 yıl / 44 milyon dolar değerindeki kontratı aldığından beri takıma en ufak bir katkı yapmadı. Felaket kontratlara sahipler. Rebuilding'i çok yanlış anlayanlardan. Şöyle izah edeyim; gelecek sezon Zaza 5 milyon, Mayo 8 milyon, Ersan 8 milyon, Sanders 11 milyon, Udoh 6 milyon kazanacak. Ve görünen o ki bu draft onların içinde bulundukları durumdan kurtulmaları için bir çıkış kapısı değerinde. 

Neyse ki geçen sezon ortaya koydukları kötü performans bu derin draft'ta çok iyi seçimler kazanmalarını sağladı. Hedeflerindeki isimlerden Embiid'i hem sakatlığından dolayı hem de takımda 11 milyonluk Sanders'ın olmasından ötürü kısmen eleyebiliriz. Gelen son raporlara göre Bucks yönetimi idmana çıkardığı dört oyuncuyu da çok beğenmiş. Fakat bu takımın kesinlikle bir skorere ihtiyacı var. İlk tur ikinci seçim hakları için hedefledikleri oyunculara göz atalım.

Hedeflenen Oyuncular

Jabari Parker, SF/PF, Duke: Draft'ta seçilecek 60 oyuncu içerisindeki en iyi skorer Jabari Parker. NBA basketboluna geçişinin kolay olması bekleniyor. Çoğu kişi gibi ben de süre bakımından sıkıntı çekmezse yılın çaylağı olmasını bekliyorum. Ancak kötü bir savunmacı, ayrıca pozisyon bulma konusunda sıkıntı yaşayabilir. 3 oynadığında kanat oyuncularını savunacak kadar hızlı, post oynadığında ise rakip power forvet'leri durduracak kadar uzun değil. Carmelo Anthony'i çok fazla andırıyor diye bağlayabiliriz.

Andrew Wiggins, SG/SF, Kansas: Yaklaşık bir yıl önce 2014 NBA Draftı'nda ilk sıradan seçilmesine garanti gözüyle bakılan Wiggins sezon içinde çok eleştirilmesine rağmen ilk sıraya hala çok yakın. İlk üçten gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. Wiggins, atletizmi ve fiziki avantajlarından ötürü açık alanda çok başarılı. Kansas'ta defalarca rakip takımların en iyi oyuncularını savundu ve harika bir iş çıkardı. Onun hakkındaki endişelerin çoğunluğunu NBA'e geçişinde yaşayabileceği sorunlar ve yarı saha basketbolundaki tutuklukları oluşturuyor. İstikrarlı diyebileceğimiz bir şutu yok, ayrıca scout'ların çoğu mental anlamda NBA'e hazır olmadığını düşünüyor. Çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu fakat kesinlikle zamana ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz.

Dante Exum, PG/SG, Avustralya: Draft'ın kara kutularından biri Exum, Fiba u-19 dışında  üst seviye diyebileceğimiz hiçbir organizasyonda forma giymedi. Bir guard için üst seviye bir vücuda sahip, ayak çabukluğu prime'ındaki Leandro Barbosa kadar hızlı. Kesinlikle kumaşı 'çok iyi' diye nitelendirebiliriz. Ayak çabukluğu ve aktif elleri sayesinde harika bir savunmacı. NBA'e geçişi çok sancılı olabilir, zaten en büyük soru işareti de bu. Geliştirmeye müsait stilde bir jump shot'ı var. Top hakimiyeti biraz sıkıntılı, gideceği takımda point guard oynadığı takdirde ilk sezonlarında fazlaca top kaybı yaptığına tanıklık edebiliriz. MCW örneğindeki gibi. Çember etrafında daha iyi bitirmesi için kesinlikle güçlenmesi gerekiyor. Ayrıca Penny Hardaway karşılaştırması bana çok sağlıklı gelmiyor. Çünkü Exum, Hardaway kadar atlet ve patlayıcı değil. NBA scoutları onu draft'ın en zeki oyuncusu olarak nitelendiriyor. Embiid'in sakatlığından sonra draft'ta ilk üçten seçilme ihtimali bir hayli kuvvetli.

Diğer Hamleler

-İlk tur 2.sıra dışında Milwaukee toplam 3 ikinci tur hakkına sahip. Bunlardan birkaçını ve Ersan'ı kullanarak ilk turda iyi bir yer almak isteyebilirler. Benim bir numaralı senaryoma göre Parker'ı tercih edecekler ve Ersan'ı bir şekilde göndermeyi deneyecekler.

Son Bakış

Milwaukee Bucks draft'ın rahat takımlarından biri olarak gözüküyor. Takımın yeni sahibi Marc Lasry yerel basına verdiği bir röportajda Embiid'in sakatlığı sonrasında işlerinin çok kolay bir hale geldiğini ve Wiggins/Parker ikilisinden birini seçeceklerini belirtti. Cleveland'ın bu iki oyuncudan birini seçme ihtimali çok yüksek. Görünen  o ki Milwaukee, Cleveland'ın seçmediği ismi kadrosuna katacak. Cleveland yazımda belirttiğim gibi Cavaliers'ın Wiggins'ı seçeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla Bucks'a da Parker kalıyor. Her iki takım da draft öncesi yaptığı idmanlarda Exum'un performansından fazlaca memnun kalmıştı. Fakat şimdilik Wiggins ve Parker çok önde gidiyor. 

Sıradaki takım Philadelphia 76'ers.

Hiç yorum yok: