Pazartesi, Mart 19, 2012

Derek Fisher Takası&Yapacakları

Perşembe akşamı saat 9'a doğru gelirken takas süreci insanları çok fazla sürprize sürüklememişti. Monte Ellis'in ne düzeyde Warriors'dan sıkıldığı haberleri basında yer almıştı. Portland'da da kötü giden sezonun ardında gerçekleşen takaslar inanılmaz sürpriz değildi. Gasol, Howard takasları gerçekleşmedi, fakat gerçekleşmiş olsa bile Derek Fisher'ın son saniyede gerçekleşen takası kadar yankı bulmazdı. 1996 NBA Draftı'nda Lakers'ın onu 24.sıradan seçtiği günden beri sadece 3 sezon başka takımlarda forma giymiş, geri kalan kariyerini Lakers forması altında geçirmişti. 03-04'de sezonundan sonra Lakers'ın parçalanmasıyla birlikte Warriors'a gitmişti. Ve artık bir Laker değil.



Takas gerçekleştikten sonra Wade sadakat yazıp Lakers'ın yaptığı takasla dalga geçti.

İnsanları şok eden şey tabii ki Fisher'ın takımdan bu şekilde gönderilmesiydi. Takıma alenen zarar verdiğini söyleyebiliriz. Özellikle bu haldeyken maç başına 26 dakika süre alması kabul edilebilir bir şey değildi. Ancak Lakers yönetimi basit ve daha onursuz bir yolu seçti. Onu bu forma altında dizginleyememekten çekinip, direk olarak takımdan uzaklaştırma yoluna gittiler. Herkes gibi bu takasın işin içindeki 2-3 milyon dolarlık kazançla alakası olduğunu düşünmüyorum. Çok net Derek Fisher'ı takımdan uzaklaştırma operasyonuydu Mitch Kupchak'ın yaptığı takas. Açıkçası birazcık karizmayı çizdirmedi değiller, çünkü bu takımda 5 şampiyonluk kazanmış, 0.4'lerde ayar çekmiş, TD Garden'da final serisinde maç getirmiş, 13 yıl bu organizasyonda yer almış bir adamı böyle göndermek hoş olmadı. Ancak olayın duygusallığını bir kenara bırakırsak doğru hamle. Doğru hamle ama yanlış yollarla gerçekleştirilmiş bir hamle. Fisher'ın bu takıma savunmada 4 kişi oynatması sadece bu sezona özgü bir şey değil. En azından son 4-5 seneye dayanan bir şey. Fisher'ın kontratı bittiğinde yeniden imzalamaları bir hataydı.

Bahsettiğim durumların videoları:






Peki Derek Fisher'ın geleceği bundan sonra ne olacak? Veyahut zaten 16 sezon oynamış, daha ne geleceği mi diyelim? Fisher'un bugün haber kaynaklarına yansıyan söyleminde Rockets'la buyout konusunda anlaştığı yönündeydi. Ayrıca 6.şampiyonluk için iddaalı bir takımla anlaşmak istediğini söylemiş. Thunder, Heat ve Bulls olabileceği tarzında haberler gördüm. John Lucas'la Mike James'in süre aldığı Bulls rotasyonu olabilir diye düşünürken, bir Bulls taraftarı olarak kesin olarak John Lucas'ın önüne bile koyamıyorum Derek Fisher'ı.

Son olarak Derek Fisher emeklilik kararını düşünmediğini açıklamıştı.

Hiç yorum yok: